Dijkhuis

Zelfstandig wonen

 

Bent u 55 jaar of ouder? Dan kunt u een woning huren via de Stichting Beheer Seniorenwoningen Bathmen. U woont zelfstandig, betaalt zelf de vaste lasten en indien u dat wenst, kunt u tegen betaling gebruik maken van de diensten van ‘t Dijkhuis. Heeft u op enig moment zorg nodig, dan kunt u, als dat verantwoord is, gewoon in uw appartement blijven wonen. Wij regelen dat de zorg die u nodig heeft bij u aan huis geleverd wordt.

 

Wilt u af en toe onze activiteiten bijwonen, de was laten doen of bij ons eten? Ook dat kan! Word lid van onze recreatiecommissie of koop een strippenkaart en u kunt van alle diensten gebruik maken. U kunt deze aanschaffen bij de receptie.

 

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met onze zorgbemiddelaars Wilma Daggenvoorde (ma-di-wo) of Wilma van Vilsteren (do-vr). U kunt contact met hen opnemen via 0570-541644 of stuur een mail: zorgbemiddeling@hetdijkhuis.nl

 

De appartementen

De Stichting Beheer Seniorenwoningen Bathmen biedt verschillende soorten woningen aan. De meeste woningen zijn op het terrein van ‘t Dijkhuis gebouwd en zijn via een gang verbonden met het centrale hoofdgebouw.

’t Hulsinck, ’t Wibbelink, ’t Wolterink
Deze woongebouwen hebben allemaal een eigen hoofdingang. De woningen zijn gelijkvloers. ’t Hulsinck heeft de mogelijkheid voor een tweede slaapkamer. De huurprijs valt binnen de huursubsidiegrens.

Looyershof
De acht woningen van de Looyershof liggen aan de voorzijde van ’t Dijkhuis. Dit gebouw heeft ook een verdieping, een eigen hoofdingang en een lift. De woningen zijn ruimer en hebben een andere indeling. Bij deze woningen is geen huursubsidie mogelijk.

De Nassouwe/Oranjebuurt
Wilt u een seniorenwoning in een woonwijk in het dorp? Dat kan ook! In 2007 zijn  tien nieuwe seniorenwoningen gebouwd in de Oranjebuurt. Deze woningen hebben een slaapkamer en badkamer beneden. U hebt de mogelijkheid om op de eerste verdieping een tweede slaapkamer of hobbykamer te realiseren. Er is een kleine achtertuin. De huurprijs is onder de huursubsidiegrens.

EEN KIJKJE IN DE APPARTEMENTEN

’t Hulsinck

Kijk hier hoe deze woningen er uit zien.

’t Wibbelink, ’t Wolterink

Kijk hier hoe deze woningen er uit zien.

Looyershof

Kijk hier hoe deze woningen er uit zien.

De Nassouwe/Oranjebuurt

Kijk hier hoe deze woningen er uit zien.

ZORG

U woont zelfstandig in een van de seniorenwoningen van de Stichting Beheer Seniorenwoningen Bathmen, maar heeft u thuiszorg nodig? Dit kunt u via
‘t Dijkhuis of Carinova gemakkelijk regelen.

U heeft bijvoorbeeld hulp bij het douchen en aankleden nodig of u wilt toezicht op medicijngebruik. Maar ook ondersteuning bij huishoudelijk werk is mogelijk. Thuiszorg of zorg met een indicatie van de Wet Langdurige Zorg kan voor u een oplossing zijn.

In het geval dat u thuiszorg krijgt, stelt u samen met de wijkverpleegkundige een zorgplan op. Hierin staat precies welke zorg u nodig heeft en hoeveel tijd dit kost. De wijkverpleegkundige zorgt ervoor dat u die zorg gedurende een afgesproken periode krijgt. Hij of zij is 24 uur per dag bereikbaar voor noodgevallen.

Als u een indicatie Wet Langdurige Zorg nodig hebt, dan kunt u gewoon in uw seniorenwoning blijven wonen.

AANMELDEN

Heeft u interesse in een van de huurwoningen waarin u zelfstandig woont? Meld u dan bij ons aan. Dat kan op twee manieren:

1. U maakt een afspraak met onze zorgbemiddelaar Wilma Daggenvoorde. U kunt contact met haar opnemen via 0570-541644 of stuur een mail naar zorgbemiddeling@hetdijkhuis.nl

2. U vult het aanmeldformulier in en wij nemen contact met u op.

Aanmeldformulier

Klik hier om u aan te melden voor een woning.

INFORMATIE

Stichting Seniorwoning

U kunt hier de informatiebrochure downloaden met informatie over de Stichting Seniorwoning.