Dijkhuis

Tijdelijk wonen

Heeft u door omstandigheden tijdelijk behoefte aan zorg dichtbij? Ook dat kan bij ‘t Dijkhuis. We hebben verschillende vormen van tijdelijk wonen.

Zorghotel: hier kunt u terecht als u tijdelijk zorg nodig heeft, bijvoorbeeld om te herstellen na een operatie. Er is geen verwijzing van de huisarts of ziekenhuis nodig. De verblijfskosten komen voor eigen rekening, de zorgkosten komen voor rekening van uw zorgverzekering.

Eerstelijns verblijfszorg: kortdurende zorg op advies van huisarts. Hij heeft bepaald dat u medische zorg nodig heeft. De kosten hiervan komen voor rekening van uw zorgverzekering.

Respijtzorg: van deze zorg kunt u gebruik maken als uw mantelzorger vakantie nodig heeft. Via de WMO kan hij of zij een vergoeding aanvragen voor uw tijdelijk verblijf in ‘t Dijkhuis. Uw zorgverzekering betaalt de noodzakelijke zorg.

 

Zorghotel

Heeft u een operatie gehad of bent u ziek geweest en wilt u daar in alle rust van herstellen met de noodzakelijke zorg dichtbij? Dan kunt u terecht in ons Zorghotel. U heeft hiervoor geen indicatie of toestemming van een (huis)arts nodig. De kosten voor uw verblijf komen voor eigen rekening, De zorg wordt vergoed door uw zorgverzekering.

In ons Zorghotel heeft u alle gelegenheid om te herstellen op uw eigen tempo. Wij houden u in de gaten en verlenen u alle zorg en ondersteuning die u nodig heeft. U kunt gebruik maken van alle diensten en services van ‘t Dijkhuis.

Gezellig eten met anderen in de Rotonde, even naar de kapper of boodschappen doen in ons winkeltje? Het kan allemaal als u in het Zorghotel verblijft. Wij zorgen dat u zich thuis voelt. En u kunt op een prettige manier herstellen.

Eerstelijns verblijf (ELV)

Heeft u voor een korte periode zorg nodig en heeft u hiervoor een indicatie? Dan kunt u gebruik maken van Eerstelijns Verblijf (ELV).

U krijgt een eigen kamer en u heeft 24 uur per dag, zeven dag per week alle zorg dichtbij u in de buurt. Wij zorgen dat u die zorg en ondersteuning krijgt die u nodig heeft zodat u op een prettige manier kunt herstellen. Uiteraard kunt u gebruik maken van alle diensten en services van ‘t Dijkhuis.

De kosten voor het Eerstelijns Verblijf worden vergoed door uw zorgverzekering. De kosten blijven beperkt tot uw eigen jaarlijkse bijdrage.

 

 

Respijtzorg

Uw mantelzorger is toe aan vakantie en kan geen geschikte vervanger regelen. Geen probleem: u kunt in ‘t Dijkhuis terecht voor de Respijtzorg. U verblijft gedurende de vakantie van uw mantelzorger bij ons en krijgt de zorg die u nodig heeft.

U kunt gebruik maken van alle diensten van ‘t Dijkhuis. Even naar de kapper of een boodschapje doen? Gezellig samen eten in de Rotonde? Ook dat kan als u gebruik maakt van de Respijtzorg.

Uw mantelzorger kan via de gemeente een WMO aanvragen voor de Respijtzorg. Uw verblijf wordt hiervan betaald. De zorg die u nodig heeft, krijgt u via de zorgverzekering vergoed.