Dijkhuis

Verhalen

Wat anderen over ons zeggen

 

Wonen, werken, leren en werken als vrijwilliger: het gebeurt allemaal dagelijks in ‘t Dijkhuis, En dat levert mooie ervaringen en verhalen op. Onze cliënten, medewerkers, stagiairs en vrijwilligers vertellen graag hun verhaal over ’t Dijkhuis. Laat u verrassen!

 

 

Stichting Woon-, Zorg-,
En Dienstencentrum ’t Dijkhuis
Gorsselseweg 2
7437BE Bathmen

0570 541 644
info@hetdijkhuis.nl

Medewerkers

 • Joke Haverslag

  Gewoon aanpakken!

  Op 1 februari aanstaande ben ik 28 jaar in dienst bij ’t Dijkhuis en ik werk er nog steeds met veel plezier. Mijn werk als facilitair medewerker is afwisselend en ik maak er mensen blij mee. Een keer in de week op dinsdag en om de week in het weekend werk ik in de keuken. Op de andere dagen maak ik appartementen van cliënten schoon. Ik vind het heerlijk om de mouwen op te stropen en aan te pakken. Niet te veel praten, maar gewoon doen wat nodig is. Dat kan hier in ’t Dijkhuis.

  Dankbaar werk
  Het werk in de keuken vind ik leuk om te doen. Je bent met voeding bezig. Je ziet wat mensen eten en ik houd ook in de gaten of ze wel eten. En, mensen zijn altijd blij als wij weer langskomen met de maaltijd. Na afloop krijgen we vaak complimenten over het eten. Dat maakt het werk extra mooi om te doen.

  Afwisseling
  Zowel het schoonmaken als het werk in de keuken is heel afwisselend. In de keuken smeer ik brood, doe ik de afwas, help ik met serveren en rondbrengen en help ik in de Rotonde. Ook het schoonmaken is heel afwisselend. Je komt bij de mensen thuis en pakt aan wat er moet gebeuren. Sommige mensen blijven thuis als je komt en maken een praatje, anderen gaan juist weg en laten mij mijn gang gaan. Naast de schoonmaak, ben ik ook verantwoordelijk voor de bestellingen van de schoonmaakmiddelen en ik ben ook nog BHV-er.

  Eigen initiatief en verbeteringen
  Wat ik leuk vind aan werken in ’t Dijkhuis, is dat je zelf verbeteringen in het werk kan doorvoeren. Je overlegt dit uiteraard ook met je leidinggevende en dan wordt het in het team besproken. Als je goed kan aangeven waarom je zaken anders wilt, en je leidinggevende en je team zijn het er mee eens, dan kan je je eigen voorstel uitvoeren. Een mooi voorbeeld hiervan is dat ik het microvezelsysteem heb geïntroduceerd. Ik vond al heel lang dat we met dat systeem efficiënter en milieuvriendelijker konden werken. Ik heb dat aangekaart en mocht een voorstel maken. Dat is gelukt en nu werken we er mee.

  Gezelligheid en kleinschalig
  Als je van een kleinschalig huis houdt, waar gewerkt wordt in kleine hechte teams en waar gezelligheid belangrijk is, dan moet je zeker bij ’t Dijkhuis solliciteren. Er zijn voldoende mogelijkheden om je te ontwikkelen en om je eigen inbreng te leveren.

  Lees meer
 • Annemarie Toorneman

  Kijken naar mogelijkheden en korte lijnen

  Bijna twee jaar werk ik nu bij ’t Dijkhuis als teamcoördinator wonen met zorg. En wat heb ik het naar mijn zin! Deze werkomgeving past bij mij. Het is geen grote organisatie waar besluitvorming over veel verschillende schijven gaat, maar een kleinschalig huis waar slagvaardig gewerkt wordt en waar we meedenken met de cliënt. Wij werken hier met korte lijnen naar de cliënten, het management en de medewerkers. Dat betekent dat je snel kan schakelen als dat nodig is. Daar houd ik van.

  Ruimte voor verandering
  In de twee jaar dat ik hier nu werk, heb ik samen met het team al heel wat positieve veranderingen door kunnen voeren. Zo hebben we de extramurale zorg opgezet, het verpleegkundig beleid aangepast en zijn we bezig met de implementatie van een medewerkersportaal waarmee je gemakkelijker roosters kan maken. Ik merk dat er veel ruimte gegeven wordt voor het doorvoeren van verbeteringen en veranderingen. Dat is prettig!

  Medewerkers in hun kracht zetten
  Het meest belangrijk vind ik dat medewerkers bewust zijn van hun kwaliteiten. Daar probeer ik ook op te sturen. Als mensen zelf weten waar ze goed in zijn, durven ze ook gemakkelijker initiatieven te nemen en verbetervoorstellen te doen. Mijn ervaring is dat medewerkers vol goede ideeën zitten. Laten we die dan ook vooral benutten.

  Zichtbaar zijn
  Als teamcoördinator vind ik het belangrijk om feeling te houden met de werkvloer. Ik wil weten wat er speelt en trek regelmatig even ‘de groene jas’ aan om mee te werken op de afdelingen. Mijn deur staat altijd open en medewerkers kunnen dan ook altijd even binnenlopen om zaken te bespreken. Dat vind ik vanzelfsprekend.

  Denken vanuit de cliënt
  Het klinkt cliché, maar bij ons staat de cliënt echt centraal. Wij mogen werken in het huis van de cliënten. We zijn als het ware te gast bij hen. Dat betekent dat zij zich niet aan ons hoeven aan te passen, maar wij eigenlijk aan hen. Denk jij ook zo over het werken in de ouderenzorg en houd je van saamhorigheid en gezelligheid. Wees welkom in ons team!

  Lees meer

insturen

deel uw verhaal

Wij vinden uw mening belangrijk en horen graag uw verhalen en ervaringen die u met ’t Dijkhuis heeft. We waarderen het dan ook als u uw verhaal wilt delen met ons. Hebt u een verhaal, ervaring of iets anders dat u wilt delen met ons? Stuur het in en wie weet vindt u uw verhaal terug op deze pagina!