Dijkhuis

Verhalen

Wat anderen over ons zeggen

 

Wonen, werken, leren en werken als vrijwilliger: het gebeurt allemaal dagelijks in ‘t Dijkhuis, En dat levert mooie ervaringen en verhalen op. Onze cliënten, medewerkers, stagiairs en vrijwilligers vertellen graag hun verhaal over ’t Dijkhuis. Laat u verrassen!

 

 

Stichting Woon-, Zorg-,
En Dienstencentrum ’t Dijkhuis
Gorsselseweg 2
7437BE Bathmen

0570 541 644
info@hetdijkhuis.nl

Medewerkers

 • Willemien van Duuren

  Luisteren naar de cliënt en er ook naar handelen

  Ik werk al 17 jaar bij ’t Dijkhuis, waarvan de laatste 7 jaar als Eerst Verantwoordelijk Verzorgende. Het is een prima werkplek waar je veel zelf kunt inbrengen en opzetten. Zo hoor ik in mijn functie veel van de cliënten en hun familie. Die signalen pik ik op en ik probeer er dan ook actie op te ondernemen.

  Kookclub
  Een mooi voorbeeld hiervan zijn de drie kookclubs die inmiddels actief zijn in ’t Dijkhuis. Uit gesprekken tussen bewoners en de verzorging kwam naar voren dat bewoners het leuk zouden vinden om zelf groente te verbouwen en weer eens eigen aardappels en groente te kunnen koken. Dit is opgepakt en besproken met Jackie van Beek, de directeur. Zij was meteen enthousiast. In samenwerking met vrijwilligers zijn er inmiddels drie kookgroepen:  een voor alleen dames, een voor heren en een gemengde groep.

  Zelf kiezen en koken
  Eenmaal per twee weken koken bewoners zelf en kiezen ze uit wat ze willen eten. Samen aardappels schillen, boontjes punten en gehaktballen draaien. Griesmeelpudding koken, hoe lang is dat voor de bewoners al niet geleden? Koken op de manier die ze gewend zijn van 20 tot 30 jaar geleden. Daarna eten ze gezamenlijk en komen er leuke gesprekken naar boven.

  Groentetuintje
  Vaak hoorde ik dat mensen verse sla en andere groenten missen. Ook daar hebben we wat op gevonden. We hebben bij ’t Dijkhuis een groente- en kruidentuintje aangelegd. We kweken daar sla, bloemkool, bonen, bieten en kruiden. In de zomer hebben mensen dus verse sla. Dat vinden ze heerlijk. Ze maken er zelfs op hun eigen manier een heerlijke dressing bij.

  Huiskamergesprekken
  Eenmaal per jaar nodigen we de cliënten en hun eerste contactpersoon uit voor een huiskamergesprek. Aan de hand van de uitkomsten van het cliënttevredenheidsonderzoek bespreken we met hen een aantal stellingen. We vinden het belangrijk om te weten wat cliënten en hun familie vinden van de zorg en ondersteuning de zij van ‘t Dijkhuis krijgen. Een van de punten die naar voren kwam en waarvoor ook een actie is uitgezet, is een bordje “niet storen”. Cliënten of familie kunnen dit gebruiken als ze privacy willen om in alle rust belangrijke zaken te bespreken. Ook is er een vraag naar boven gekomen om de deur naar de tuin  rolstoeltoegankelijk te maken. Dit nemen we mee in de nieuwbouwplannen.

  Werken bij ’t Dijkhuis biedt veel mogelijkheden om zelf initiatieven te ontplooien, zeker als dit de cliënten ten goede komt. Hun welzijn staat centraal en zo hoort het ook. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij.

  Lees meer
 • Paula Duteweerd

  Alle deuren staan voor je open

  Ik werk vanaf 24 juli 2017 bij ‘t Dijkhuis. Ben er dus nog maar korte tijd, maar heb het er heel erg naar mijn zin. Het voelt als een warme deken. Ik werk als facilitair medewerker en dat is heel veelzijdig. Ik help met het serveren van de ontbijten in de Rotonde, schenk koffie tijdens het koffierondje, maak appartementen schoon en help af en toe ook net het ontbijt op Banekate. Dat vind ik een mooie ervaring. In het begin moet je even aan de mensen wennen, maar op een gegeven moment ken je ze en weet je wat ze willen.

  Fijn team
  Ik werkte hiervoor bij een grote zorgorganisatie en het valt me op dat het hier bij ’t Dijkhuis veel gemoedelijker is. We hebben een leuk, hecht team. Het enige dat ik mis, zijn de mannen in het team. Ik werkte voorheen in de keuken en daar waren ook de koks. Dan heb je toch andere gesprekken dan in een team met alleen vrouwen. Maar wie weet, komen de mannen in de toekomst nog wel.

  Gemoedelijk
  Het is een klein huis en dat heeft voordelen. Met de lunch zit je met z’n allen aan de stamtafel en de directeur zit gewoon naast je. Dat vind ik heel bijzonder. Het voelt echt als één club. Je kan gewoon zeggen wat je vindt en er wordt naar je geluisterd. De deuren van je leidinggevende staan altijd open. Dat is heel prettig!

  Zoek je een werkplek in een gezellige omgeving waar je in een prettige sfeer je werk kan doen, kom dan vooral werken in ’t Dijkhuis!

  Lees meer

insturen

deel uw verhaal

Wij vinden uw mening belangrijk en horen graag uw verhalen en ervaringen die u met ’t Dijkhuis heeft. We waarderen het dan ook als u uw verhaal wilt delen met ons. Hebt u een verhaal, ervaring of iets anders dat u wilt delen met ons? Stuur het in en wie weet vindt u uw verhaal terug op deze pagina!