Dijkhuis

Verhalen

Wat anderen over ons zeggen

 

Wonen, werken, leren en werken als vrijwilliger: het gebeurt allemaal dagelijks in ‘t Dijkhuis, En dat levert mooie ervaringen en verhalen op. Onze cliënten, medewerkers, stagiairs en vrijwilligers vertellen graag hun verhaal over ’t Dijkhuis. Laat u verrassen!

 

 

Stichting Woon-, Zorg-,
En Dienstencentrum ’t Dijkhuis
Gorsselseweg 2
7437BE Bathmen

0570 541 644
info@hetdijkhuis.nl

Medewerkers

 • Mirjam Schreuders

  Mevrouw Obdeijn geniet als ‘stamgast’ bijna dagelijks van de gezelligheid aan de stamtafel

  Je kan er niet omheen als je ’t Dijkhuis inloopt: de stamtafel. Een gezellige houten tafel in de centrale hal met een bloemetje erop en een gezellig keuvelende groep mensen eromheen. Genietend van een kop koffie of een ander drankje met iets lekkers, maar vooral ook genietend van elkaar. Bewoners, vrijwilligers, medewerkers, familieleden van bewoners: iedereen schuift aan. Een mooi ontmoetingspunt. In de namiddag is de stamtafel sowieso bezet: dan schuiven de vaste gasten aan om samen de broodmaaltijd te eten en spelletjes te doen. Dit alles onder leiding van onder andere Sandra Raamsman.

  ,,In november vorig jaar zijn we hiermee gestart”, vertelt Sandra enthousiast. ,,We wilden graag tussen half 5 en half 9 ’s avonds een gezellige activiteit voor de bewoners op poten zetten. En wat is er gezelliger dan met elkaar eten aan de stamtafel en daarna koffie drinken en spelletjes doen? Of gewoon met elkaar bijkletsen onder het genot van de broodmaaltijd? Vanaf het moment dat we dit hebben opgezet, hadden we een leuke vaste groep bewoners die aanschuift. Soms zijn het er vijf, maar soms ook meer dan tien. Maar altijd is het gezellig!”

  Mevrouw Obdeijn is vaste gast en geniet er bijna dagelijks van. ,,We zijn op leeftijd en minder mobiel”, zegt ze. ,,Maar we willen wel graag gezelligheid en elkaar ontmoeten. De stamtafel is daar heel geschikt voor. Ik geniet er altijd enorm van. Soms help ik andere bewoners met het eten van hun boterham en soms hebben we hele mooie gesprekken. Een fijne manier om de dag af te sluiten.”

  De drie verzorgenden die verantwoordelijk zijn voor de stamtafel organiseren dagelijks een aantal activiteiten. ,,Gisteren speelden we een spel met kaartjes waarop vragen van vroeger staan”, licht Sandra toe. ,,Er staan dan vragen op als: wat trakteerde je vroeger als je jarig was op school? Dan komt het gesprek ineens op ‘ulevellen’ en werd er spontaan een lied ingezet dat over deze ulevellen gaat. De sfeer zat er meteen goed in!”

  ,,Je moet het zelf gezellig maken in het leven”, zegt mevrouw Obdeijn. ,,En dat doen we hier in ‘t Dijkhuis zeker. Daar krijgen we ook alle gelegenheid voor. En dat waardeer ik heel erg. Ik doe mee met bloemschikken, ga soms met een vrijwilliger wandelen en als ik naar mijn achterkleinkinderen in Brabant wil, dan kan dat ook geregeld worden. Laatst ben ik daar met de rolstoelbus van ’t Dijkhuis naar toe geweest. Fantastisch! Heb een geweldig mooie dag gehad. Ik hoop dat nog vaak te kunnen doen.”

  ,,Er is hier ook echt aandacht voor ons als bewoners en voor elkaar”, gaat mevrouw Obdeijn verder. ,,Als er iemand niet aanwezig is bij de stamtafel dan wordt diegene ook echt gemist. We delen met elkaar onze persoonlijke verhalen en als er een bewoner overleden is of erg ziek is, dan staan we daar met z’n allen ook bij stil. Wat dat betreft boffen we dat we hier mogen wonen. Het enige dat ik mis, is mijn tuin. Maar ja, je kan ook niet alles hebben. Ik ben meer dan tevreden met hoe ik hier nog mijn leven kan leiden met gezelligheid en leuke uitjes.”

   

  Lees meer
 • Mirjam Schreuders

  Verpleegkundige Dominique vervult haar adviesrol met ‘verve’

  Ze startte als stagiair en werkt nu al sinds oktober 2018 als verpleegkundige bij ’t Dijkhuis. Dominique Dijkman loopt niet weg voor haar verantwoordelijkheden, houdt van aanpakken en staat stevig in haar schoenen. De functie verpleegkundige met adviesrol is haar op het lijf geschreven. Vol enthousiasme vertelt ze over haar werk, haar collega’s en de bewoners.

  ,,Als verpleegkundige wordt je voor alle teams en afdelingen ingezet”, vertelt Dominique. ,,Dat heeft als voordeel dat je alle bewoners kent. En dat is ook nodig, omdat wij als verpleegkundigen ook de rol van adviseur of vraagbaak hebben. Verzorgenden kunnen ons bellen als ze twijfelen over bepaalde zaken of als er handelingen gedaan moeten worden die zij niet mogen doen, bijvoorbeeld het zetten van een vlindernaald of een mannen katheter. Als je de bewoner kent, kan je beter beoordelen wat er gedaan moet worden.”

  Adviesrol
  Verpleegkundigen werken binnen ’t Dijkhuis gewoon mee met de Verzorgenden, maar hebben daarnaast dus ook de rol van adviseur. Collega’s kunnen hen vragen stellen over medicatie of over zaken waar ze aan twijfelen, bijvoorbeeld bepaald gedrag van een bewoner. Ook worden de verpleegkundigen ingeschakeld om te beoordelen of iemand naar de huisarts moet of dat de verpleegkundige het zelf kan oplossen. ,,Op dinsdag en woensdag bezoeken de huisartsen ons huis”, vertelt Dominique. ,,Wij nemen de huisartsenlijsten door, welke bewoners er voor deze week op staan en beoordelen of het deze week nodig is dat de huisarts bij hen langs gaat. Dat scheelt weer tijd voor de huisartsen.”

  Blijven leren
  Dominique wil graag nog verder leren en gaat in de toekomst ook anderen scholen. ,,We hebben net allemaal bijscholingen gehad en kunnen zodra de oefenmaterialen binnen zijn, ook onze collega’s bij gaan scholen met bijvoorbeeld wondzorg, injecteren en stoma’s verzorgen. Dat is leuk om te doen. Ook zijn we bezig met het oefenen met het gebruik van de subcutane pomp die we gebruiken voor bewoners in de terminale fase. Nu doet Carinova dat nog, straks kunnen we die zelf bedienen. En ook wil ik graag zelf nog een aanvullende opleiding gaan doen. De verdieping opzoeken. Ik denk aan een opleiding tot verpleegkundig specialist of praktijkondersteuner van de huisarts. Gelukkig biedt ’t Dijkhuis voldoende opleidingsmogelijkheden.”

  Mooi team
  Dominique is zeer tevreden over het werken in ’t Dijkhuis. ,,Er werken fijne mensen, de sfeer is gemoedelijk en iedereen is bereid om elkaar te helpen. Er staat een mooi team. Als ik een vervelende of lastige situatie met een bewoner heb gehad, dan kan ik die ervaring delen met mijn collega’s. Of als ik even wil sparren over een vraagstuk, dan kan dat. Zelfs met de directeur of met mijn leidinggevende. Zij maken altijd tijd voor je. Dat is heel prettig. Je voelt je hier echt welkom.”

  Lees meer

insturen

deel uw verhaal

Wij vinden uw mening belangrijk en horen graag uw verhalen en ervaringen die u met ’t Dijkhuis heeft. We waarderen het dan ook als u uw verhaal wilt delen met ons. Hebt u een verhaal, ervaring of iets anders dat u wilt delen met ons? Stuur het in en wie weet vindt u uw verhaal terug op deze pagina!