Dijkhuis

Blog

Wat anderen over ons zeggen

 

Wonen, werken, leren en werken als vrijwilliger: het gebeurt allemaal dagelijks in ‘t Dijkhuis, En dat levert mooie ervaringen en verhalen op. Onze cliënten, medewerkers, stagiairs en vrijwilligers vertellen graag hun verhaal over ’t Dijkhuis. Laat u verrassen!

 

 

Stichting Woon-, Zorg-,
En Dienstencentrum ’t Dijkhuis
Gorsselseweg 2
7437BE Bathmen

0570 541 644
info@hetdijkhuis.nl

Blog

 • Mirjam Schreuders

  Een mooie zondag met een verhaal, een toast op ’t Dijkhuis, een brunch en als klap op de vuurpijl een optreden van De Bekezangers

  Op de laatste dag van de feestweek stond ons huis bol van de activiteiten. We begonnen de dag, net als alle andere dagen van deze week, met een verhaal tijdens het koffie drinken. Deze dag werd er een ontroerend verhaal voorgelezen door mevrouw Groenink die net overgrootmoeder is geworden en naar aanleiding daarvan zelf een verhaal had geschreven. Hierna werd er een ‘Lang zal ze Leven’ gezongen, want vandaag is het Dijkhuis echt jarig. Collega Marijke doet ook nog even verslag van het feest in Boode en de bewoners genieten van hun koffie met gebak.

  Brunch

  Rond 12 uur werd de brunch geserveerd. Alle 150 bewoners kregen op drie verschillende plakken een smakelijke en feestelijke brunch geserveerd. Omdat het vandaag echt de verjaardag van ’t Dijkhuis is, werd er een toast uitgebracht met prosecco. Als voorafje kregen alle bewoners een heerlijke aspergesoep. Daarna was er een buffet met zalmsalade, een rundvleessalade, pasteitjes, broodjes en harinkjes op roggebrood. Wie zin had in iets zoets, kwam ook aan zijn trekken. Er was een glas vruchtenbowl voor iedereen en er waren diverse cakejes. En na afloop kregen ze chocolade-ijs met slagroom. De bewoners smulden er heerlijk van en maakten zich daarna gereed voor het slotstuk van de feestweek: het optreden van de Bekezangers.

  Oud Hollandse liederen

  Rond half 3 stromen de bewoners binnen in de feesttent waar de koffie alweer klaar stond. De Bekezangers uit ons eigen Bathmen verzorgden daar een geweldig optreden. Echte oud Hollandse liedjes kwamen voorbij, zoals ‘Ik houd van Holland’ en ‘’Aan de Amsterdamse grachten”. En ook nu weer genoten alle bewoners en zongen ze met alle bekende liederen mee. Een mooi slotstuk van een prachtige week!

  Een mooie feestweek

  Wie je ook spreekt: allemaal zeggen ze dat het een hele mooie week was. ,,Ik vond alles van het programma leuk”, zegt de heer De Boer. ,,We hebben steeds heerlijke maaltijden gekregen en er waren mooie optreden. Maar het feest in Boode was voor mijzelf wel een hoogtepunt”, zegt hij lachend met een twinkel in zijn ogen. De heer De Boer was daarbij aanwezig als lid van de cliëntenraad. Hoe oud hij ook is, de voetjes gingen van de vloer. Prachtig om te zien! Maar ook de andere bewoners kijken terug op een gedenkwaardige week. ,,Ik ben bijna overal bij geweest”, zegt een dame. ,,En ik heb overal van genoten. Morgen blijf ik lekker in mijn eigen appartement om in alle rust nog even na te genieten.”

  Lees meer
 • Mirjam Schreuders

  Meezingen met de Tukkerladies en een knalfeest voor medewerkers en vrijwilligers

  Zaterdagmiddag zat de Rotonde weer lekker vol met onze bewoners. Ze waren speciaal gekomen voor een optreden van de Tukker Ladies. En dat is niet zomaar een koor, het is het koor waarin twee medewerkers van ’t Dijkhuis in zingen. Dat zijn Irma Linker en Henriette Slagman. Ze vonden het een eer om voor ‘hun’ bewoners op te treden. Het repertoire van het koor is zeer gevarieerd, dus voor iedereen was er wel een mooi lied bij. Van Tina Turner tot Frans Bauer, alles kwam voorbij. En de bewoners? Die vonden het prachtig en zongen uit volle borst mee.

   

  Knalfeest bij Boode

  Zaterdagavond was het partytime voor de medewerkers en vrijwilligers. Zij werden feestelijk ontvangen bij Boode Bathmen. De ‘sterren’ van ’t Dijkhuis werden bij binnenkomst allemaal op de foto gezet. Daarna kregen ze een kopje koffie of thee met een feestelijk taartje. Jackie heette iedereen welkom en bedankte alle medewerkers en vrijwilligers voor de geweldige feestweek. ,,Zonder jullie hadden we dit nooit kunnen doen voor onze bewoners”, zegt ze. Na dit welkomstwoord werd Jackie zelf in het zonnetje gezet. Een aantal medewerkers had een mooi lied voor en over haar geschreven waaruit duidelijk de waardering voor haar als directeur en als mens bleek. Jackie was zichtbaar ontroerd en voor even sprakeloos.

  De dansvloer op

  Meteen na de welkomstwoorden en –liederen barstte het feest in de Grote Zaal los. De Power Band startte het eerste nummer en meteen stroomde de dansvloer vol. En na een halfuur was daar de eerste polonaise al. Iedereen genoot van de muziek, de sfeer en van elkaar. Later op de avond was er nog een overheerlijk buffet met kazen, saté en salades waar gretig gebruik van werd gemaakt. De avond werd afgesloten met het maken van een foto van alle medewerkers en vrijwilligers met sterretjes in de hand. ‘Het was een prachtig feest’, verzucht een van de medewerkers. ,,Daar kunnen we nog lang van nagenieten.”

   

  Lees meer