Dijkhuis

Blog

Wat anderen over ons zeggen

 

Wonen, werken, leren en werken als vrijwilliger: het gebeurt allemaal dagelijks in ‘t Dijkhuis, En dat levert mooie ervaringen en verhalen op. Onze cliënten, medewerkers, stagiairs en vrijwilligers vertellen graag hun verhaal over ’t Dijkhuis. Laat u verrassen!

 

 

Stichting Woon-, Zorg-,
En Dienstencentrum ’t Dijkhuis
Gorsselseweg 2
7437BE Bathmen

0570 541 644
info@hetdijkhuis.nl

Blog

 • Mirjam Schreuders

  ’t Dijkhuis viert 50-jarig bestaan met thema Sterren van ’t Dijkhuis

  Maandag 25 november barst het jubileumfeest los bij woon-, zorg- en dienstencentrum ’t Dijkhuis in Bathmen. Een week lang staat het huis in het teken van het 50-jarig bestaan. Dagelijks zijn er activiteiten voor de sterren van ’t Dijkhuis: de bewoners, vrijwilligers, medewerkers, de buurt en andere belangrijke relaties van de organisatie. Voor alle inwoners van Bathmen en omgeving is er een expositie over 50 jaar wonen, werken en leven in ’t Dijkhuis met prachtige foto’s van toen en nu. Deze expositie is dagelijks te zien in de Rotonde, de recreatiezaal van het huis.

  Maandagochtend om 10 uur opent Burgemeester Ron König samen met een bewoner de jubileumweek met de onthulling van het eerste doek van de expositie. De Raad van Toezicht zal bewoners en medewerkers een cadeau aanbieden en voor bewoners en medewerkers is er die ochtend koffie met speciaal lustrumgebak.

  Bewoners in the spotlights
  De rest van de week staat het bol van de activiteiten. Iedere dag is er voor de bewoners een voordracht van een mooi gedicht tijdens het koffie drinken, er is een beautymiddag voor de bewoners geregeld, een high tea, een poffertjeskraan en diverse optredens. ,,Onze bewoners staan ook tijdens deze jubileumweek centraal”, zegt directeur Jackie van Beek. ,,Zij zijn de echte ‘sterren’ van ’t Dijkhuis. Zij mogen deze lustrumweek dagelijks genieten van gezellige en leuke activiteiten. Maar uiteraard verdienen ook onze medewerkers en vrijwilligers een feestje.”

  Vrijwilligers, buren en relaties
  De vrijwilligers staan woensdag 27 november volop in de schijnwerpers. Zij krijgen een verrassend programma in het Cultuurhus Braakhekke voorgeschoteld. ,,Vrijwilligers zijn voor ons erg belangrijk”, laat Jackie weten. ,,Zij zorgen er met hun hulp voor dat het erg prettig wonen is in ons huis.”
  Op donderdag 28 november zijn de belangrijke relaties van ’t Dijkhuis te gast. ,,Met hen gaan we een reis in de toekomst maken”, licht Jackie toe. ,,We gaan naar 2039 en vragen ons af hoe het dan is om in ’t Dijkhuis te wonen en werken.” Vrijdagmiddag zijn alle buren uitgenodigd voor een High Sweet & Bite en op zaterdagavond is er in Boode Bathmen een spetterend feest voor de medewerkers en vrijwilligers.

  Brunch op zondag
  De week wordt afgesloten met een brunch op zondag. ,,Deze brunch is voor al onze bewoners. We maken er echt iets speciaals van”, laat Jackie weten. ,,We kijken uit naar deze bijzondere week en hopen veel mensen te mogen ontvangen en ontmoeten in ons huis. Dagelijks is er de expositie die voor iedereen toegankelijk is. Kom gerust langs en laat je verrassen door beelden van het verleden en heden.”

  Nieuwsgierig naar het hele programma? Check www.hetdijkhuis.nl/lustrum of kijk in de Jubileumkrant die in de week van 12 november huis aan huis in en rond Bathmen is bezorgd.

  Lees meer
 • Mirjam Schreuders

  Vacature Eerst Verantwoordelijk Verzorgende Banekate

  “Wij doen wat nodig, passend en zinvol is”
  ‘t Dijkhuis in Bathmen is een zelfstandige, kleinschalige zorgorganisatie in het hartje van Bathmen, dichtbij de gezellige Brink en middenin de natuur. Wij bieden uitgebreide mogelijkheden voor wonen en zorg en stimuleren onze cliënten hun eigen leven te blijven leiden. ’t Dijkhuis biedt hiervoor volop faciliteiten en diensten. De zorg- en dienstverlening is nauw afgestemd op de mogelijkheden, wensen en interesses van onze cliënten. In ’t Dijkhuis kennen we elkaar, zijn betrokken en belangstellend en we vinden het belangrijk dat onze cliënten een echt thuisgevoel krijgen. Hieraan werken wij dagelijks samen met familie, vrijwilligers, zorgverleners en een team bevlogen en betrokken collega’s. Niet voor niets hebben we in 2017, 2018 en 2019 het keurmerk voor ‘Beste werkgever’ ontvangen!

  Wij zijn voor onze afdeling Banekate(PG) op zoek naar een enthousiaste collega

  Eerstverantwoordelijk Verzorgende
  Ingangsdatum zo spoedig mogelijk

  Onze afdelingen
  ‘t Dijkhuis biedt woonruimte aan 48 cliënten die ondersteuning nodig hebben in de algemene dagelijkse levensbehoeften op de afdeling Wonen met zorg . Daarnaast zijn er 5 appartementen voor tijdelijk verblijf waar gasten kunnen wonen om aan te sterken na bijvoorbeeld een operatie. De afdeling PG ‘Banekate’ biedt een kleinschalige woonvorm voor 26 dementerende cliënten. Op de dagbesteding zijn zowel cliënten die in ’t Dijkhuis wonen als externe cliënten welkom voor ondersteuning bij een zinvolle en nuttige dag invulling. Op ’t Dijkhuis is 1 éénpersoons hospice appartement. De Stichting Beheer Seniorwoningen Bathmen beheert in totaal 63 zorgwoningen. De bewoners wonen in principe zelfstandig, maar kunnen gebruik maken van de verschillende zorgvormen en diensten bij ’t Dijkhuis.

  Wat verwachten wij van jou
  Omdat de zorg en de complexiteit van de zorg toeneemt, zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven EVV’er die zich verbonden voelt met de visie van ’t Dijkhuis en de afdeling. Het wonen en welzijn en de belevingsgerichte zorg aan de bewoners zijn belangrijke speerpunten.
  Je bent de spin in het web als het gaat om contacten en afstemming met cliënt, familie en de specialist ouderengeneeskunde. Daarnaast is het van belang dat je multidisciplinair kunt samenwerken en zorg draagt voor de continuïteit van zorg rondom de cliënt.
  Samen met de collega’s ondersteun je de cliënten in hun behoeftes en laat hen zoveel mogelijk zelf de regie voeren. Je biedt professionele verzorging, verpleging en sociale begeleiding zo veel mogelijk op maat aan. Dit leg je vast in de zorgplannen zodat het voor alle bij de cliënt betrokken zorgverleners helder en eenduidig is. Je bereidt je voor op het MDO en zorgt ervoor dat de gemaakte afspraken in de zorgplannen worden opgenomen, worden uitgevoerd en bewaakt. Het maken en bewaken van zorgplannen is een uitdaging voor je! Wij verwachten dat je een actieve bijdrage levert aan de teambesprekingen van de afdeling.

  Functie-eisen:
  – Je bent gediplomeerd Verzorgende IG
  – Je hebt een contract van minimaal 24 uur
  – Je hebt EVV scholing met een voldoende resultaat afgesloten of je bent enthousiast en in staat om deze scholing te volgen.
  – Je kunt verbinding aangaan met onze visie en herkent je in onze kernwaarden ‘rationeel, adequaat en no-nonsense
  – Je hebt affiniteit met de doelgroep van de verschillende afdelingen en kunt je goed inleven in hun belevingswereld
  – Je bent het centrale aanspreekpunt voor de cliënt, familie, behandelaren en team.
  – Je bent op de hoogte van de HACCP richtlijnen voor kleinschalige woonvormen
  – Je bent flexibel inzetbaar

  Dienstverband:
  Wij bieden je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen en/of ervaring op te doen bij een andere afdeling.
  Interne kandidaten behouden hun contract voor onbepaalde tijd en hebben terugkeergarantie naar de huidige functie.
  Inschaling in FWG 40.

  Inlichtingen en sollicitatie:
  Graag ontvangen wij jouw motivatiebrief uiterlijk 24 november 2019.
  Richten aan: w.schutte@hetdijkhuis.nl Maandagmiddag 2 december zullen de sollicitatiegesprekken plaatsvinden.
  Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met
  Willemien Schutte teamcoördinator Tel: 0570-541644.

  Deze vacature wordt zowel intern als extern geplaatst.
  Bij gelijke geschiktheid wordt er voorrang gegeven aan de interne kandidaat.

  Verschijningsdatum 12 november 2019

  Lees meer