Dijkhuis

Blog

Wat anderen over ons zeggen

 

Wonen, werken, leren en werken als vrijwilliger: het gebeurt allemaal dagelijks in ‘t Dijkhuis, En dat levert mooie ervaringen en verhalen op. Onze cliënten, medewerkers, stagiairs en vrijwilligers vertellen graag hun verhaal over ’t Dijkhuis. Laat u verrassen!

 

 

Stichting Woon-, Zorg-,
En Dienstencentrum ’t Dijkhuis
Gorsselseweg 2
7437BE Bathmen

0570 541 644
info@hetdijkhuis.nl

Blog

 • Mirjam Schreuders

  Nieuwe blog Nathalie Steffens: Het Mannenkoor

  De twee verzorgenden van vanavond zitten samen met een aantal bewoners in de woonkamer.
  Er wordt gelachen, gesproken over vroeger, herinneringen opgehaald, bijnamen verteld, kortom de sfeer is opperbest.
  Het leuke van dit soort momenten vind ik ook dat de verzorgenden tijd hebben om extra informatie met mij te delen. Zo vertellen ze dat de gemiddelde leeftijd van de bewoners hier best hoog is. 96 jaar, 89, jaar, 95 jaar, en de jongste van het stel 85 jaar die vorige week nog een mooi verjaardagsfeest heeft gevierd.

  Er zit een macht aan levenservaring om de tafel. Bijzonder. Het roept bij mij automatisch een gevoel van respect op. En als ik mijn ongeloof uit over de hoge leeftijden, wordt er enthousiast op gereageerd. Ik zie trotse en genietende blikken. Ja, ja… dat hebben ze hem toch maar mooi geflikt !
  Na het gezamenlijke moment is de tijd aangebroken voor wat individuele aandacht.
  Ik vraag een bewoonster of ze met mij mee op stap wil. Ze heeft er gelukkig wel oren naar. We besluiten om nog even van het mooie weer te genieten en kiezen voor een wandeling. De verzorgende helpt mevrouw in een rolstoel en in haar jas. Vervolgens lopen we naar de lift.

  Een medebewoonster blijkt met ons mee te lopen. Prima, gezellig met z’n drieën de gang door. Maar bij de lift aangekomen wil deze dame ook mee de lift in. Ik leg haar zo duidelijk mogelijk uit dat dit nu niet kan. Tijdens mijn uitleg voel ik me er al een beetje rot onder worden, ik voel de bui al hangen. Het voelt alsof ik mevrouw er niet bij wil hebben, alsof ik haar buitensluit. Mevrouw is het er dan ook totaal niet mee eens. Ze staat niet open voor mijn uitleg, maar wordt geïrriteerd, ze wil mee. Als ik de liftdeur enigszins blokkeer, geef ik aan dat we straks terugkomen en dat we dan nog samen kunnen wandelen. Haar reactie is even eerlijk als pinnig : “Ja, maar dan ben ik er niet meer.”  Boos schuifelt ze weg. Ongemakkelijk schuifel ik de lift in.

  Buiten aangekomen, merken mevrouw en ik dat het flink is gaan waaien. Gelukkig zit er een muts in het net achter de rolstoel. Met jas aan, sjaal om, muts op en handen in haar zakken heeft mevrouw het toch wel lekker behaaglijk.
  Ik rijd mevrouw voorzichtig over de stoepen. Als vrijwilliger voel ik het best als een hele verantwoording om zo met elkaar op stap te gaan. We kletsen over dingen die we tegenkomen onderweg. Ik krijg het idee dat mevrouw het fijn vindt om wat andere indrukken op te doen. Als we langs het terras van restaurant Boode zijn gewandeld, kijk ik links naar boven. Oef… wat een donkere lucht daar in de verte! Er komt regen aan en niet zo’n kleine bui ook. Ik moet er voor zorgen dat we zo snel mogelijk weer binnen zijn, maar dan zonder haar de indruk te geven dat het haastwerk wordt. Met of zonder pitstop droog zien te blijven.

  Gelukkig komen we net op tijd weer ’t Dijkhuis binnen wandelen. Droog en wel. Vervolgens zit mevrouw met een lekkere warme chocomelk te genieten van alles om haar heen. Vanavond blijkt ook het mannenkoor te gaan repeteren. We zien de mannen stuk voor stuk binnendruppelen. Als er opeens een man achter ons langs loopt, zegt mevrouw: “Zo, die scharrelt er ook maar mooi even langs”. Heerlijk toch, dit soort uitdrukkingen. Mevrouw en ik besluiten bij vier andere mensen te gaan zitten om naar het koor te kunnen luisteren.
  En dan… dan is het alleen nog maar genieten. Mevrouw zit aandachtig te luisteren en met wakkere ogen te kijken. De ruimte wordt gevuld met warme mannenstemmen, mooie live accordeonmuziek en dat alles onder regie van een goede dirigent. Prachtig.
  Mevrouw en ik kijken elkaar aan en zeggen: “Wat is het leven mooi, hè?”

  Nathalie Steffens
  (ik doe vrijwilligerswerk bij ’t Dijkhuis, op de plek waar mensen met dementie wonen)
  (de foto is met toestemming van de familie geplaatst)

   

  Lees meer
 • Marianne Kaptein

  Vacature regio verpleegkundige

  Werken als regioverpleegkundige!

   

  Op zoek naar een extra uitdaging op verpleegkundig gebied? Complexe handelingen, snel schakelen en verbinding staan centraal in deze nieuwe functie die over de grenzen van 12 organisaties rijkt. Echt iets voor jou?

   

  In de regio Salland hebben verschillende partijen (Solis, Carinova, Ludgerus, Zorggroep

  Apeldoorn, de Parabool, European Care Residence (ECR), ’t Dijkhuis, het Zand, Humanitas, Trimenzo, ZGR, September) die gezamenlijk uitvoering geven aan de WLZzorg binnen de regio, hun krachten gebundeld. De doelstelling is om vanuit een regionaal arbeidsmarktperspectief (de regio Salland) de continuïteit van de zorg in de regio te waarborgen, ondermeer door het anders organiseren van de inzet van verpleegkundigen in de regio.

   

  De verschillende deelnemende zorgorganisaties zetten een gezamenlijke pool van verpleegkundigen op (de zogenaamde ‘regioverpleegkundigen’) die de avonden, nachten en weekenden ingezet kunnen worden waar nodig en daarbij de aanwezigheid binnen 30 minuten na te streven. Dit plan richt zich in dit kader op de WLZ-zorg, echter wordt ook een verkenning gedaan om deze vorm van samenwerking te verbreden naar de extramurale zorg waarmee de totale keten kan worden versterkt.

   

  Kern van de functie

  In deze functie werk je als verpleegkundige in avond-, nacht- en weekenddiensten. Je bent flexibel inzetbaar en gedurende je dienst beschikbaar voor de teams in de regio. Je coördineert wanneer de situatie daartoe aanleiding geeft. Je voert waar nodig triage uit en (complexere) verpleegkundige handelingen. Je durft in lastige situaties weloverwogen keuzes te maken en bent in staat snel een inschatting te maken van de situatie. Je werkt enerzijds als samenwerkingspartner, doordat je veel samen werkt met teams en artsen, anderzijds heeft deze functie een solistisch karakter omdat je niet op een vaste plek werkt. Dit vraagt om een grote mate van flexibiliteit, want geen dag is hetzelfde!

   

  De regio

  We zullen eerst starten in de regio Deventer, Raalte, Holten, Olst en Wijhe waarna dit na een paar maanden waarschijnlijk zal worden uitgebreid naar de regio die valt onder Zorgkantoor Eno.

   

  Plaats in de organisaties

  Je geeft aanwijzingen en advies aan andere zorgverleners en disciplines en maakt deel uit van het zelfstandige team van regioverpleegkundigen. Je aanstelling is bij Carinova of Solis.

   

  Waar ben jij sterk in

  Je beschikt minimaal over een Verpleegkundige diploma en relevante werkervaring van zeker meer dan 5 jaar. Stressbestendigheid en daadkracht zijn van groot belang bij het coördineren van de werkzaamheden. Je werkt zelfstandig en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast heb je affiniteit met ouderen en mensen met een beperking. Ervaring met triage is een must. Je bent in staat om medewerkers op een motiverende en stimulerende wijze te benaderen. Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden om je collega’s zowel van dichtbij als op afstand goed te kunnen adviseren.

   

  Wat houdt het aanbod in:

  • Een hele mooie uitdagende en veelzijdige functie in een dynamische omgeving!
  • Volop ontwikkelmogelijkheden
  • Voor deze functie worden aanvullende scholingen aangeboden:
   • Opleiding in triage
   • Crisisdienstscholing
   • Collegiale trauma-opvang
   • Agressie interventie
   • Kennis van richtlijnen palliatieve zorg
   • Ontregelde diabetes en omgaan met vergeten medicatie
  • Je krijgt een contract van 8 – 16 uur per week bij Carinova of Solis  Je krijgt voor deze uren een auto ter beschikking

   

  Verder voldoe je aan het volgende:

  • Je bent in het bezit van een HBO-V diploma of een niveau 4 verpleegkundigediploma met HBO werk- en denkniveau
  • Je rond de EVC-procedure af met een HBO werk- en denkniveau
  • Je bent inzetbaar op de ANW diensten

   

  Interesse

  Reageer dan vóór 15 augustus en stuur je motivatie en cv naar: matchpunt@carinova.nl

  Informatie

  Voor meer informatie over de inhoud van de functie of de sollicitatieprocedure?  Dan kun je contact opnemen met Milka Nooij, te bereiken op telefoonnummer 06-12760975.

  Referenties zullen worden ingewonnen.

   

  Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.

  Lees meer