Dijkhuis

Blog

Wat anderen over ons zeggen

 

Wonen, werken, leren en werken als vrijwilliger: het gebeurt allemaal dagelijks in ‘t Dijkhuis, En dat levert mooie ervaringen en verhalen op. Onze cliënten, medewerkers, stagiairs en vrijwilligers vertellen graag hun verhaal over ’t Dijkhuis. Laat u verrassen!

 

 

Stichting Woon-, Zorg-,
En Dienstencentrum ’t Dijkhuis
Gorsselseweg 2
7437BE Bathmen

0570 541 644
info@hetdijkhuis.nl

Blog

 • Joan Hagen

  Dit werk doe je vanuit je hart!

  Bijna zes jaar werk ik nu bij ’t Dijkhuis en ik heb het prima naar mijn zin. Ik ben begonnen als Verzorgende IG en medewerker Maatschappelijke Zorg. Ik zat nog op school maar deed de BBL- variant, dus ging ik een dag per week naar school en de rest van de dagen was ik aan het werk. Een mooie periode, want ik leerde veel en wist dat ik in de zorg op mijn plek was.

  Goede doorgroeimogelijkheden
  Ik kwam uit het onderwijs en dat paste veel minder bij mij. Dus ging ik op zoek naar een nieuwe baan. Ik stuurde een open sollicitatie naar ’t Dijkhuis en mocht beginnen. Ik had op meerdere vacatures gereageerd, maar had het beste gevoel bij ’t Dijkhuis. En dat is terecht, want het is een fijn huis met een prettige werksfeer en veel doorgroeimogelijkheden. In de zes jaar dat ik er nu werk, ben ik al doorgegroeid naar EVV-er. Binnenkort start ik met de opleiding MBO Verpleegkundige.

  Afwisselend werk
  Geen dag is hetzelfde. Dat vind ik prettig. We zorgen de hele dag voor onze cliënten, dus ook de ‘gewone’ dingen doe je met hen. We maken een wandeling of doen een spelletje. Persoonlijke aandacht is heel belangrijk en daar is bij ’t Dijkhuis alle tijd en ruimte voor. Dit werk doe je vanuit je hart, dat vind ik er zo mooi aan. Want, als je vanuit het hart werkt, is niets een probleem. Je doet je werk met liefde.

  Warmte en gezelligheid
  ’t Dijkhuis is een organisatie waar ‘warmte’ en ‘gezelligheid’ heerst. Zowel naar de cliënten als binnen de medewerkersteams. Het is hier heer persoonlijk. Je kent iedereen en dat vind ik prettig.  Wij hebben binnen Banekate een heel hecht team. Zo organiseerde een collega ineens spontaan een nieuwjaarsreceptie bij haar thuis. Iedereen draagt iets bij en het was supergezellig. We kunnen alles met elkaar bespreken en maken gebruik van elkaars talenten. De contacten met de manager zijn goed en er is veel aandacht voor je als werknemer. Dus, als je een werkplek zoekt waar je gewaardeerd wordt, dan ben je bij ’t Dijkhuis aan het juiste adres!

  Lees meer
 • Joke Haverslag

  Gewoon aanpakken!

  Op 1 februari aanstaande ben ik 28 jaar in dienst bij ’t Dijkhuis en ik werk er nog steeds met veel plezier. Mijn werk als facilitair medewerker is afwisselend en ik maak er mensen blij mee. Een keer in de week op dinsdag en om de week in het weekend werk ik in de keuken. Op de andere dagen maak ik appartementen van cliënten schoon. Ik vind het heerlijk om de mouwen op te stropen en aan te pakken. Niet te veel praten, maar gewoon doen wat nodig is. Dat kan hier in ’t Dijkhuis.

  Dankbaar werk
  Het werk in de keuken vind ik leuk om te doen. Je bent met voeding bezig. Je ziet wat mensen eten en ik houd ook in de gaten of ze wel eten. En, mensen zijn altijd blij als wij weer langskomen met de maaltijd. Na afloop krijgen we vaak complimenten over het eten. Dat maakt het werk extra mooi om te doen.

  Afwisseling
  Zowel het schoonmaken als het werk in de keuken is heel afwisselend. In de keuken smeer ik brood, doe ik de afwas, help ik met serveren en rondbrengen en help ik in de Rotonde. Ook het schoonmaken is heel afwisselend. Je komt bij de mensen thuis en pakt aan wat er moet gebeuren. Sommige mensen blijven thuis als je komt en maken een praatje, anderen gaan juist weg en laten mij mijn gang gaan. Naast de schoonmaak, ben ik ook verantwoordelijk voor de bestellingen van de schoonmaakmiddelen en ik ben ook nog BHV-er.

  Eigen initiatief en verbeteringen
  Wat ik leuk vind aan werken in ’t Dijkhuis, is dat je zelf verbeteringen in het werk kan doorvoeren. Je overlegt dit uiteraard ook met je leidinggevende en dan wordt het in het team besproken. Als je goed kan aangeven waarom je zaken anders wilt, en je leidinggevende en je team zijn het er mee eens, dan kan je je eigen voorstel uitvoeren. Een mooi voorbeeld hiervan is dat ik het microvezelsysteem heb geïntroduceerd. Ik vond al heel lang dat we met dat systeem efficiënter en milieuvriendelijker konden werken. Ik heb dat aangekaart en mocht een voorstel maken. Dat is gelukt en nu werken we er mee.

  Gezelligheid en kleinschalig
  Als je van een kleinschalig huis houdt, waar gewerkt wordt in kleine hechte teams en waar gezelligheid belangrijk is, dan moet je zeker bij ’t Dijkhuis solliciteren. Er zijn voldoende mogelijkheden om je te ontwikkelen en om je eigen inbreng te leveren.

  Lees meer