Dijkhuis

Blog

Wat anderen over ons zeggen

 

Wonen, werken, leren en werken als vrijwilliger: het gebeurt allemaal dagelijks in ‘t Dijkhuis, En dat levert mooie ervaringen en verhalen op. Onze cliënten, medewerkers, stagiairs en vrijwilligers vertellen graag hun verhaal over ’t Dijkhuis. Laat u verrassen!

 

 

Stichting Woon-, Zorg-,
En Dienstencentrum ’t Dijkhuis
Gorsselseweg 2
7437BE Bathmen

0570 541 644
info@hetdijkhuis.nl

Blog

 • Dominique Dijkman

  Goede stageplek waar je heel veel leert

  Ik doe de opleiding verpleegkundige niveau 4 bij Landstede in Raalte. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar. Het afgelopen halfjaar heb ik stage gelopen bij ’t Dijkhuis en ik heb net gehoord dat ik er ook mijn afstudeeronderzoek mag doen. Daar ben ik superblij mee, want ik leer hier heel veel.

  Hospice plek
  In ’t Dijkhuis mag je veel verpleegkundige handelingen uitvoeren of erbij aanwezig zijn. Daar leer je heel veel van. Ook is er een Hospice. Dat vind ik heel bijzonder. Ik mocht bij een gesprek aanwezig zijn met een cliënt die niet heel lang te leven had. We hebben haar wensen doorgesproken. Wat ze nog wil eten, welke muziek ze graag hoort en welke kleding ze graag draagt. Een hele ervaring waar ik veel van geleerd heb.

  Veel verpleegkundige handelingen
  De verpleegkundigen in ’t Dijkhuis werken door het hele huis. In principe loop ik stage bij wonen met zorg, maar als er zich iets voordoet op Banekate (wonen met intensieve zorg) dan mag ik daar ook meekijken. Er zijn veel handelingen die je zelf mag doen, zoals insuline spuiten, zuurstof toedienen en de griepprik geven. Heel leerzaam allemaal. De begeleiding is goed en je kan veel situaties ‘meepakken’.

  Afstudeeronderzoek naar procedure medicijnverstrekking
  Ik vind de verstrekking van medicijnen een interessant onderwerp. Het spreekt voor zich dat daar eigenlijk geen fouten in gemaakt mogen worden. Voor mijn afstudeeronderzoek verdiep ik mij in de procedure zoals die er nu is en kijk ik wat er nog aan verbeterd zou kunnen worden. Een mooie uitdaging die ik graag met mijn begeleider en het team samen oppak.

  Zoek jij een stageplek vol uitdagingen, met goede begeleiding en in een leuk team? Kom dan vooral naar ’t Dijkhuis!

  Lees meer
 • Willemien van Duuren

  Luisteren naar de cliënt en er ook naar handelen

  Ik werk al 17 jaar bij ’t Dijkhuis, waarvan de laatste 7 jaar als Eerst Verantwoordelijk Verzorgende. Het is een prima werkplek waar je veel zelf kunt inbrengen en opzetten. Zo hoor ik in mijn functie veel van de cliënten en hun familie. Die signalen pik ik op en ik probeer er dan ook actie op te ondernemen.

  Kookclub
  Een mooi voorbeeld hiervan zijn de drie kookclubs die inmiddels actief zijn in ’t Dijkhuis. Uit gesprekken tussen bewoners en de verzorging kwam naar voren dat bewoners het leuk zouden vinden om zelf groente te verbouwen en weer eens eigen aardappels en groente te kunnen koken. Dit is opgepakt en besproken met Jackie van Beek, de directeur. Zij was meteen enthousiast. In samenwerking met vrijwilligers zijn er inmiddels drie kookgroepen:  een voor alleen dames, een voor heren en een gemengde groep.

  Zelf kiezen en koken
  Eenmaal per twee weken koken bewoners zelf en kiezen ze uit wat ze willen eten. Samen aardappels schillen, boontjes punten en gehaktballen draaien. Griesmeelpudding koken, hoe lang is dat voor de bewoners al niet geleden? Koken op de manier die ze gewend zijn van 20 tot 30 jaar geleden. Daarna eten ze gezamenlijk en komen er leuke gesprekken naar boven.

  Groentetuintje
  Vaak hoorde ik dat mensen verse sla en andere groenten missen. Ook daar hebben we wat op gevonden. We hebben bij ’t Dijkhuis een groente- en kruidentuintje aangelegd. We kweken daar sla, bloemkool, bonen, bieten en kruiden. In de zomer hebben mensen dus verse sla. Dat vinden ze heerlijk. Ze maken er zelfs op hun eigen manier een heerlijke dressing bij.

  Huiskamergesprekken
  Eenmaal per jaar nodigen we de cliënten en hun eerste contactpersoon uit voor een huiskamergesprek. Aan de hand van de uitkomsten van het cliënttevredenheidsonderzoek bespreken we met hen een aantal stellingen. We vinden het belangrijk om te weten wat cliënten en hun familie vinden van de zorg en ondersteuning de zij van ‘t Dijkhuis krijgen. Een van de punten die naar voren kwam en waarvoor ook een actie is uitgezet, is een bordje “niet storen”. Cliënten of familie kunnen dit gebruiken als ze privacy willen om in alle rust belangrijke zaken te bespreken. Ook is er een vraag naar boven gekomen om de deur naar de tuin  rolstoeltoegankelijk te maken. Dit nemen we mee in de nieuwbouwplannen.

  Werken bij ’t Dijkhuis biedt veel mogelijkheden om zelf initiatieven te ontplooien, zeker als dit de cliënten ten goede komt. Hun welzijn staat centraal en zo hoort het ook. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij.

  Lees meer