Dijkhuis

Blog

Wat anderen over ons zeggen

 

Wonen, werken, leren en werken als vrijwilliger: het gebeurt allemaal dagelijks in ‘t Dijkhuis, En dat levert mooie ervaringen en verhalen op. Onze cliënten, medewerkers, stagiairs en vrijwilligers vertellen graag hun verhaal over ’t Dijkhuis. Laat u verrassen!

 

 

Stichting Woon-, Zorg-,
En Dienstencentrum ’t Dijkhuis
Gorsselseweg 2
7437BE Bathmen

0570 541 644
info@hetdijkhuis.nl

Blog

 • Liza Fiere

  Veel aandacht voor cliënten en een goede begeleiding van stagiairs

  Ik doe de opleiding Verzorgende IG bij Landstede in Raalte en volg de BOL-variant. Dat betekent dat ik op school zit en in vaste periodes stage loop. Toen het voor mij zo ver was dat ik een stageadres moest zoeken, dacht ik meteen aan ‘t Dijkhuis. Ik woon zelf in Bathmen en hoorde er veel goede verhalen over. Ik heb dit op school aangegeven en gelukkig was er een stageplek vrij.

  Tijd voor een praatje
  Het valt mij op dat er bij ’t Dijkhuis veel aandacht voor de cliënten is. Er wordt veel voor ze georganiseerd en tijdens de zorg is er tijd voor een praatje met de cliënt. Ik vind dat belangrijk en doe dat zelf ook. Een praatje, een grapje: cliënten worden daar blij van. Dat merk ik iedere keer weer. Dat vind ik ook zo mooi aan het werken in de zorg. Je helpt mensen met dingen die ze zelf niet (goed) meer kunnen. Je merkt dat ze dat fijn vinden.

  Veelzijdige, prettige stageplek
  Als je stage loopt bij ’t Dijkhuis, kan je rekenen op een goede begeleiding. Aan het begin van de stage spreek je alles door met je vaste begeleider. Dat vind ik heel prettig. Je maakt samen een planning en als er vragen zijn, kan ik altijd bij haar terecht. Er zijn ook veel tussentijdse gesprekken en collega’s helpen je als dat nodig is. De sfeer in het team is goed. Er is iedere dag wel weer even tijd voor een praatje en mensen hebben ook echt interesse in mij. Ze vragen regelmatig hoe het met mijn stage gaat.

  Kortom: zoek je een stageplek waar je veel kan leren, goede begeleiding krijgt en waar de sfeer super gezellig is, kom dan vooral bij ’t Dijkhuis je stage doen!

  Lees meer
 • Dominique Dijkman

  Goede stageplek waar je heel veel leert

  Ik doe de opleiding verpleegkundige niveau 4 bij Landstede in Raalte. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar. Het afgelopen halfjaar heb ik stage gelopen bij ’t Dijkhuis en ik heb net gehoord dat ik er ook mijn afstudeeronderzoek mag doen. Daar ben ik superblij mee, want ik leer hier heel veel.

  Hospice plek
  In ’t Dijkhuis mag je veel verpleegkundige handelingen uitvoeren of erbij aanwezig zijn. Daar leer je heel veel van. Ook is er een Hospice. Dat vind ik heel bijzonder. Ik mocht bij een gesprek aanwezig zijn met een cliënt die niet heel lang te leven had. We hebben haar wensen doorgesproken. Wat ze nog wil eten, welke muziek ze graag hoort en welke kleding ze graag draagt. Een hele ervaring waar ik veel van geleerd heb.

  Veel verpleegkundige handelingen
  De verpleegkundigen in ’t Dijkhuis werken door het hele huis. In principe loop ik stage bij wonen met zorg, maar als er zich iets voordoet op Banekate (wonen met intensieve zorg) dan mag ik daar ook meekijken. Er zijn veel handelingen die je zelf mag doen, zoals insuline spuiten, zuurstof toedienen en de griepprik geven. Heel leerzaam allemaal. De begeleiding is goed en je kan veel situaties ‘meepakken’.

  Afstudeeronderzoek naar procedure medicijnverstrekking
  Ik vind de verstrekking van medicijnen een interessant onderwerp. Het spreekt voor zich dat daar eigenlijk geen fouten in gemaakt mogen worden. Voor mijn afstudeeronderzoek verdiep ik mij in de procedure zoals die er nu is en kijk ik wat er nog aan verbeterd zou kunnen worden. Een mooie uitdaging die ik graag met mijn begeleider en het team samen oppak.

  Zoek jij een stageplek vol uitdagingen, met goede begeleiding en in een leuk team? Kom dan vooral naar ’t Dijkhuis!

  Lees meer