Dijkhuis

Blog

Wat anderen over ons zeggen

 

Wonen, werken, leren en werken als vrijwilliger: het gebeurt allemaal dagelijks in ‘t Dijkhuis, En dat levert mooie ervaringen en verhalen op. Onze cliënten, medewerkers, stagiairs en vrijwilligers vertellen graag hun verhaal over ’t Dijkhuis. Laat u verrassen!

 

 

Stichting Woon-, Zorg-,
En Dienstencentrum ’t Dijkhuis
Gorsselseweg 2
7437BE Bathmen

0570 541 644
info@hetdijkhuis.nl

Blog

 • De heer Dioncre

  Voel me hier welkom

  De heer Dioncre heeft een vrouw die in ’t Dijkhuis woont. Zij woont nu vier jaar op Banekate. Aan de stamtafel laat hij weten veel respect te hebben voor de medewerkers die zijn vrouw dagelijks verzorgen. Zelf voelt hij zich ook thuis in ‘t Dijkhuis, terwijl hij er zelf niet woont.

  ,,De mensen van ’t Dijkhuis zijn lief voor mijn vrouw”, vertelt de heer Dioncre. ,,Ik voel dat ze zorg om haar hebben. Ze geven haar de aandacht en liefde die zij nodig heeft. Dat doet mij goed!. Mijn vrouw is nog wel eens opstandig. Dan roept ze dat ze hier weg wil. Maar ze zegt er dan meteen achteraan: ,,Dat ligt niet aan jullie hoor! Jullie zorgen goed voor me.”

  Voel me hier welkom
  ,,Als partner voel ik me hier ook altijd heel welkom. Ik durf wel te zeggen dat ik me hier thuis voel. Iedereen kent me en zegt me vriendelijk en vrolijk gedag als ik mijn vrouw kom opzoeken. Ook mijn dochter viel het meteen op. Toen ze hier voor de eerste keer met mij rondliep, zei ze: ‘pap, ze kennen je hier allemaal.’, ‘Ja’, zei ik: zo is het hier! Persoonlijk en warm.”

  Goede communicatie
  ,,In de afgelopen jaren is er veel veranderd. Het liefdevolle is er nog steeds en daar zijn meer goede zaken bij gekomen. Ik heb nu veel gemakkelijker contact met de medewerkers die voor mijn vrouw zorgen. Het digitale zorgsysteem waarin ik kan lezen wat mijn vrouw gedaan heeft en hoe zij zich voelt, is voor mij een uitkomst. Ik volg dat op de voet. En daarnaast kan ik altijd terecht bij de medewerkers van de afdeling.”

  Lees meer
 • Liza Fiere

  Veel aandacht voor cliënten en een goede begeleiding van stagiairs

  Ik doe de opleiding Verzorgende IG bij Landstede in Raalte en volg de BOL-variant. Dat betekent dat ik op school zit en in vaste periodes stage loop. Toen het voor mij zo ver was dat ik een stageadres moest zoeken, dacht ik meteen aan ‘t Dijkhuis. Ik woon zelf in Bathmen en hoorde er veel goede verhalen over. Ik heb dit op school aangegeven en gelukkig was er een stageplek vrij.

  Tijd voor een praatje
  Het valt mij op dat er bij ’t Dijkhuis veel aandacht voor de cliënten is. Er wordt veel voor ze georganiseerd en tijdens de zorg is er tijd voor een praatje met de cliënt. Ik vind dat belangrijk en doe dat zelf ook. Een praatje, een grapje: cliënten worden daar blij van. Dat merk ik iedere keer weer. Dat vind ik ook zo mooi aan het werken in de zorg. Je helpt mensen met dingen die ze zelf niet (goed) meer kunnen. Je merkt dat ze dat fijn vinden.

  Veelzijdige, prettige stageplek
  Als je stage loopt bij ’t Dijkhuis, kan je rekenen op een goede begeleiding. Aan het begin van de stage spreek je alles door met je vaste begeleider. Dat vind ik heel prettig. Je maakt samen een planning en als er vragen zijn, kan ik altijd bij haar terecht. Er zijn ook veel tussentijdse gesprekken en collega’s helpen je als dat nodig is. De sfeer in het team is goed. Er is iedere dag wel weer even tijd voor een praatje en mensen hebben ook echt interesse in mij. Ze vragen regelmatig hoe het met mijn stage gaat.

  Kortom: zoek je een stageplek waar je veel kan leren, goede begeleiding krijgt en waar de sfeer super gezellig is, kom dan vooral bij ’t Dijkhuis je stage doen!

  Lees meer