Dijkhuis

Blog

Wat anderen over ons zeggen

 

Wonen, werken, leren en werken als vrijwilliger: het gebeurt allemaal dagelijks in ‘t Dijkhuis, En dat levert mooie ervaringen en verhalen op. Onze cliënten, medewerkers, stagiairs en vrijwilligers vertellen graag hun verhaal over ’t Dijkhuis. Laat u verrassen!

 

 

Stichting Woon-, Zorg-,
En Dienstencentrum ’t Dijkhuis
Gorsselseweg 2
7437BE Bathmen

0570 541 644
info@hetdijkhuis.nl

Blog

 • Asha Pol

  Ik breng een beetje Suriname naar ’t Dijkhuis

  Een jaar geleden kwam ik terug van een verblijf bij mijn familie in Suriname. Ik had daar een geweldige tijd gehad en deed ook veel voor mijn moeder. Hele dagen was ik druk met huishoudelijk werk en daarnaast was er veel tijd voor gezelligheid. Eenmaal terug in Bathmen viel ik in een gat. Ik miste de drukte en ik wilde wat doen. Ik kwam in contact met Werkbelang en werd daar geattendeerd op vrijwilligerswerk bij ’t Dijkhuis.

  Ontbijt verzorgen en koken met de kookclub
  Dat is nu een jaar geleden en inmiddels verzorg ik twee keer in de week het ontbijt in de Rotonde en kook ik een keer in de twee weken met de kookclub. Wat een geweldig werk! Ik voel me zo ontzettend thuis hier. De sfeer in het huis is top en iedereen is vriendelijk. Ook het contact met de bewoners is goed. Ik geniet als ik zie dat zij genieten.

  Surinaamse Loempia’s
  Morgen is het weer zo ver: dan ga ik met de heren van de kookclub weer iets lekkers maken. Dit keer wordt het iets Surinaams. We gaan echte loempia’s maken: van het beslag voor het omhulsel tot aan de vulling. Alles doen we zelf. We vullen ze met boontjes, taugé, kip en witte kool. Natuurlijk doen we daar wat sambal en lekkere kruiden bij. Het moet wel smaakvol zijn. Daarnaast gaan we ook nasi goreng en gefrituurde kip maken. Zo breng ik een klein beetje Suriname naar ’t Dijkhuis. En de bewoners vinden het heerlijk!

  Bewoners kijken ernaar uit
  Je merkt dat het zelf koken enorm leeft bij de bewoners die aan een kookclub deelnemen. Al dagen hebben ze het erover. Dat is mooi om te merken. En zelf ben ik er ook lekker druk mee. Ik doe de boodschappen en bereid alles voor. Ik haal er enorm veel voldoening uit en maak er andere mensen blij mee. Mooier kan het toch niet?!

  Lees meer
 • De heer De Boer

  Veel aandacht voor elkaar

  De heer De Boer woont al 8 jaar in ’t Dijkhuis en vertelt aan de stamtafel enthousiast over zijn ervaringen. Hij vermaakt zich prima en vindt het mooi dat cliënten ook goed voor elkaar zorgen.

  Aandacht en meeleven
  ,,Ik kwam hier wonen omdat mijn vrouw intensieve zorg nodig had. Ze leed aan dementie. Mijn ervaring is dat de mensen uit de zorg hun best doen snel te komen als je ze nodig hebt. Dat lukt natuurlijk niet altijd, maar dat begrijp ik. Het meest onder de indruk ben ik van de aandacht en ondersteuning die ik kreeg toen zij overleed. Ze hebben haar destijds afgelegd en deden dat op zo’n mooie manier. Daar heb ik geen woorden voor. Na het overlijden leefde iedereen mee. Met een gebaar, een lief woord of een arm om me heen. Dat was heel fijn en heb ik zeer gewaardeerd.”

  Gezelligheid en humor
  ,,Er is in de laatste drie jaar veel veranderd. Er zijn mooie aanpassingen in het gebouw gerealiseerd. Nu is er meer ruimte in de Rotonde. En de zitjes in de hal vind ik geweldig. Het is zo gezellig om daar met een paar mensen koffie te drinken en te kletsen. De medewerkers zijn niet alleen professioneel, maar hebben ook altijd tijd voor een praatje of een grapje. Dat vind ik zo leuk aan dit huis. Er is veel humor. Daar houd ik van!”

  Vrijheid
  Ik heb hier heel veel vrijheid. Ik mag zelfs mijn eigen visje bakken als ik daar zin in heb. De kookclub is helemaal fantastisch! Er is hier genoeg te doen. Ik mag in het voorjaar en de zomer de vissen in de vijver van de binnentuin verzorgen. Dat doe ik graag. Er wordt ook veel georganiseerd. Spelletjesavonden, muziek, voorstellingen en gezellige etentjes in de Rotonde. Ik kom hier echt niets tekort. Iedereen krijgt de ruimte om activiteiten te doen die hij of zij graag wil doen.”

  Zorgen voor elkaar
  ,,Wat mij altijd weer opvalt, is dat de mensen die hier wonen ook voor elkaar zorgen. Als ze zien dat het met iemand niet goed gaat, geven ze meteen een signaal aan de verzorging. Het is hier dus niet alleen gezellig, maar er is ook een liefdevolle sfeer onder de bewoners.”

  Lees meer