Dijkhuis

Blog

Wat anderen over ons zeggen

 

Wonen, werken, leren en werken als vrijwilliger: het gebeurt allemaal dagelijks in ‘t Dijkhuis, En dat levert mooie ervaringen en verhalen op. Onze cliënten, medewerkers, stagiairs en vrijwilligers vertellen graag hun verhaal over ’t Dijkhuis. Laat u verrassen!

 

 

Stichting Woon-, Zorg-,
En Dienstencentrum ’t Dijkhuis
Gorsselseweg 2
7437BE Bathmen

0570 541 644
info@hetdijkhuis.nl

Blog

 • Marion Bosman

  Een prachtig huis!

  Al 15 jaar lang werk ik als vrijwilliger bij ’t Dijkhuis en nog steeds doe ik dat met veel plezier. Het idee om vrijwilligerswerk hier te doen, ontstond toen mijn moeder tijdelijk drie weken op de ziekenkamer in ’t Dijkhuis verbleef. Dat was in 2001. Zij was erg ziek en kon hier terecht. Ik had al snel in de gaten dat er veel werk te doen was en dat er ook veel handen nodig zijn om het voor de cliënten zo aangenaam mogelijk te maken. Meteen nam ik mij voor dat ik, als ik gestopt zou zijn met werken, vrijwilligerswerk in ’t Dijkhuis zou gaan doen.

  Meer dan alleen koffie rondbrengen
  In 2003 was het zo ver. Ik begon met het rondbrengen van de koffie. Dat klinkt misschien als ‘simpel’ werk, maar het is niet alleen koffie brengen. Ik kijk ook altijd hoe het met de mensen gaat. Soms zitten ze verlegen om een praatje. Dan neem ik daar de tijd voor. In andere gevallen vraagt men of ik een plantje water kan geven of de gordijnen open kan doen. Natuurlijk doe ik dat. Ik ben hier voor de mensen en wil hen een fijne dag bezorgen.

  Afwisselend werk
  Naast het koffie rondbrengen, werk ik ook een keer in de maand achter de receptie. Op de woensdagen begeleid ik mensen bij de activiteiten in de Rotonde. Dat is ook heel erg leuk werk. Ik ken inmiddels veel bewoners en ben graag voor en met ze bezig. In het begin vond ik het wel lastig als er een bewoner overleed. Nu vind ik dat nog steeds erg naar, maar ik kan het wel van me afzetten als ik weer naar huis ga.

  Een prachtig huis
  Ik vind ’t Dijkhuis een prachtig huis! De mensen hier doen geweldig werk. Zaken zijn over het algemeen goed geregeld en ik krijg veel positieve reacties van zowel de medewerkers als van de bewoners. Er is ook ruimte voor nieuwe initiatieven. Zo heb ik vorig jaar geregeld dat de aubade op Koningsdag voor ’t Dijkhuis gehouden wordt en de bewoners daar bij betrokken worden. De aubade wordt door de Oranjevereniging, waarvan ik comitélid ben, georganiseerd. De samenwerking is met veel hulp van personeel van ’t Dijkhuis tot stand gekomen. Ook als je een verbeterpunt ziet, dan kan je dat aangeven en wordt daar naar geluisterd. Maar het belangrijkste voor mij is dat ik voel dat het werk wat ik doe gewaardeerd wordt door de bewoners. En daar doe ik het voor!

  Lees meer
 • Asha Pol

  Ik breng een beetje Suriname naar ’t Dijkhuis

  Een jaar geleden kwam ik terug van een verblijf bij mijn familie in Suriname. Ik had daar een geweldige tijd gehad en deed ook veel voor mijn moeder. Hele dagen was ik druk met huishoudelijk werk en daarnaast was er veel tijd voor gezelligheid. Eenmaal terug in Bathmen viel ik in een gat. Ik miste de drukte en ik wilde wat doen. Ik kwam in contact met Werkbelang en werd daar geattendeerd op vrijwilligerswerk bij ’t Dijkhuis.

  Ontbijt verzorgen en koken met de kookclub
  Dat is nu een jaar geleden en inmiddels verzorg ik twee keer in de week het ontbijt in de Rotonde en kook ik een keer in de twee weken met de kookclub. Wat een geweldig werk! Ik voel me zo ontzettend thuis hier. De sfeer in het huis is top en iedereen is vriendelijk. Ook het contact met de bewoners is goed. Ik geniet als ik zie dat zij genieten.

  Surinaamse Loempia’s
  Morgen is het weer zo ver: dan ga ik met de heren van de kookclub weer iets lekkers maken. Dit keer wordt het iets Surinaams. We gaan echte loempia’s maken: van het beslag voor het omhulsel tot aan de vulling. Alles doen we zelf. We vullen ze met boontjes, taugé, kip en witte kool. Natuurlijk doen we daar wat sambal en lekkere kruiden bij. Het moet wel smaakvol zijn. Daarnaast gaan we ook nasi goreng en gefrituurde kip maken. Zo breng ik een klein beetje Suriname naar ’t Dijkhuis. En de bewoners vinden het heerlijk!

  Bewoners kijken ernaar uit
  Je merkt dat het zelf koken enorm leeft bij de bewoners die aan een kookclub deelnemen. Al dagen hebben ze het erover. Dat is mooi om te merken. En zelf ben ik er ook lekker druk mee. Ik doe de boodschappen en bereid alles voor. Ik haal er enorm veel voldoening uit en maak er andere mensen blij mee. Mooier kan het toch niet?!

  Lees meer