Dijkhuis

Blog

Wat anderen over ons zeggen

 

Wonen, werken, leren en werken als vrijwilliger: het gebeurt allemaal dagelijks in ‘t Dijkhuis, En dat levert mooie ervaringen en verhalen op. Onze cliënten, medewerkers, stagiairs en vrijwilligers vertellen graag hun verhaal over ’t Dijkhuis. Laat u verrassen!

 

 

Stichting Woon-, Zorg-,
En Dienstencentrum ’t Dijkhuis
Gorsselseweg 2
7437BE Bathmen

0570 541 644
info@hetdijkhuis.nl

Blog

 • Persbericht

  ‘t Dijkhuis Bathmen krijgt subsidie van stichting Roparun voor Hospice

  Bathmen, 23 november 2017

   

   

  Stichting Roparun heeft een geldbedrag van 8.000 euro aan woon-, zorg- en dienstencentrum ’t Dijkhuis in Bathmen toegekend voor de aanschaf van kostbare materialen voor de Hospicekamer. Het gaat om de aanschaf van drie apparaten: een echo-apparaat (bladderscan) dat meet hoeveel urine er nog in de blaas zit, een medicatiepomp en een zuurstofconcentrator die zuurstof uit de omgevingslucht haalt.

  Palliatief consulent Sabine Bennink is blij met de subsidie. ,,Samen met de zorgcoördinator heb ik bekeken welke zaken we nog nodig hadden voor onze Hospicekamer die sinds maart 2017 operationeel is. We kwamen op drie kostbare apparaten die voor mensen die in ons hospice verblijven belangrijk kunnen zijn. Het is fijn dat we die dankzij stichting Roparun nu hebben kunnen aanschaffen.”

  Sinds maart 2017 kunnen mensen uit Bathmen en omgeving die in de laatste levensfase zijn gebruik maken van de speciale hospicekamer. Op deze manier kunnen mensen in hun eigen buurt, dichtbij familie en vrienden speciale zorg ontvangen.  ,,We vinden dat een belangrijke dienst”, zegt Sabine. ,,Het is goed als mensen die intensieve zorg nodig hebben in deze fase en niet meer thuis kunnen blijven wonen, in hun eigen sociale omgeving terecht kunnen.”

   

  Meer informatie

  Zorgconsulent palliatieve zorg van ’t Dijkhuis Bathmen, mail: zpz@hetdijkhuis.nl

  Website Palliatief Netwerk Salland:  www.pnsalland.nl

  Website Roparun: http://www.roparun.nl

  Lees meer
 • Marion Bosman

  Een prachtig huis!

  Al 15 jaar lang werk ik als vrijwilliger bij ’t Dijkhuis en nog steeds doe ik dat met veel plezier. Het idee om vrijwilligerswerk hier te doen, ontstond toen mijn moeder tijdelijk drie weken op de ziekenkamer in ’t Dijkhuis verbleef. Dat was in 2001. Zij was erg ziek en kon hier terecht. Ik had al snel in de gaten dat er veel werk te doen was en dat er ook veel handen nodig zijn om het voor de cliënten zo aangenaam mogelijk te maken. Meteen nam ik mij voor dat ik, als ik gestopt zou zijn met werken, vrijwilligerswerk in ’t Dijkhuis zou gaan doen.

  Meer dan alleen koffie rondbrengen
  In 2003 was het zo ver. Ik begon met het rondbrengen van de koffie. Dat klinkt misschien als ‘simpel’ werk, maar het is niet alleen koffie brengen. Ik kijk ook altijd hoe het met de mensen gaat. Soms zitten ze verlegen om een praatje. Dan neem ik daar de tijd voor. In andere gevallen vraagt men of ik een plantje water kan geven of de gordijnen open kan doen. Natuurlijk doe ik dat. Ik ben hier voor de mensen en wil hen een fijne dag bezorgen.

  Afwisselend werk
  Naast het koffie rondbrengen, werk ik ook een keer in de maand achter de receptie. Op de woensdagen begeleid ik mensen bij de activiteiten in de Rotonde. Dat is ook heel erg leuk werk. Ik ken inmiddels veel bewoners en ben graag voor en met ze bezig. In het begin vond ik het wel lastig als er een bewoner overleed. Nu vind ik dat nog steeds erg naar, maar ik kan het wel van me afzetten als ik weer naar huis ga.

  Een prachtig huis
  Ik vind ’t Dijkhuis een prachtig huis! De mensen hier doen geweldig werk. Zaken zijn over het algemeen goed geregeld en ik krijg veel positieve reacties van zowel de medewerkers als van de bewoners. Er is ook ruimte voor nieuwe initiatieven. Zo heb ik vorig jaar geregeld dat de aubade op Koningsdag voor ’t Dijkhuis gehouden wordt en de bewoners daar bij betrokken worden. De aubade wordt door de Oranjevereniging, waarvan ik comitélid ben, georganiseerd. De samenwerking is met veel hulp van personeel van ’t Dijkhuis tot stand gekomen. Ook als je een verbeterpunt ziet, dan kan je dat aangeven en wordt daar naar geluisterd. Maar het belangrijkste voor mij is dat ik voel dat het werk wat ik doe gewaardeerd wordt door de bewoners. En daar doe ik het voor!

  Lees meer