Dijkhuis

Blog

Wat anderen over ons zeggen

 

Wonen, werken, leren en werken als vrijwilliger: het gebeurt allemaal dagelijks in ‘t Dijkhuis, En dat levert mooie ervaringen en verhalen op. Onze cliënten, medewerkers, stagiairs en vrijwilligers vertellen graag hun verhaal over ’t Dijkhuis. Laat u verrassen!

 

 

Stichting Woon-, Zorg-,
En Dienstencentrum ’t Dijkhuis
Gorsselseweg 2
7437BE Bathmen

0570 541 644
info@hetdijkhuis.nl

Blog

 • Yvonne Moonen

  VACATURE VIG: IS ZORGEN VOOR OUDEREN JOUW PASSIE?

  ’t Dijkhuis zoekt Verzorgenden IG! 

  WAT GA JE DOEN?

  Samen met je collega’s ondersteun je de cliënten in hun behoeftes en laat hen zoveel mogelijk zelf de regie voeren. Uiteraard zorg je samen met collega’s dat er wordt gewerkt volgens het multidisciplinair zorgleefplan, waarbij persoonsgerichte zorg en het welzijn van onze cliënten centraal staat. Je draagt zorg voor continuïteit door zorginhoudelijke informatieoverdracht naar collega’s, hebt een signalerende functie en doet verbetervoorstellen met betrekking tot zorgverlening. Wij verwachten dat je een actieve bijdrage levert aan de teambesprekingen van de afdeling.

  WAT VERWACHTEN WIJ VAN JOU?

  • Je hebt het diploma Verzorgende IG
  • Uren in overleg: 16-24
  • Je bent flexibel en breed inzetbaar op de afdelingen Wonen met Zorg (somatiek) en Banekate (PG)
  • Je kunt verbinding aangaan met onze visie en herkent je in onze kernwaarden ‘rationeel, adequaat en no-nonsense’
  • Je bent in staat om de zorg zo veel mogelijk op maat aan te bieden. ‘Niets moet, bijna alles kan’ is ook jouw uitgangspunt in de omgang met de cliënten.
  • Je hebt geduld, doorzettingsvermogen
  • Je bent in staat om zelfstandig en onregelmatig te werken
  • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overhandigen

  DIENSTVERBAND

  Het betreft een tijdelijk dienstverband voor één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. De contractomvang is bespreekbaar. Het salaris is volgens CAO VVT, indeling in functiegroep FWG 35.

  INLICHTINGEN EN SOLLICITATIE

  Graag ontvangen we jouw motivatie brief en CV per mail: a.toorneman@hetdijkhuis.nl. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Annemarie Toorneman, teamcoördinator Wonen met Zorg of Willemien Schutte teamcoördinator Banekate. Ze zijn te bereiken via telefoonnummer: 0570-541644 of via bovenstaand emailadres.

   

  Lees meer
 • Yvonne Moonen

  Renovatie en nieuwbouw ’t Dijkhuis in Bathmen

  Het college heeft de uitgangspunten vastgesteld voor de renovatie en vernieuwing van woon-, zorg- en dienstencentrum ’t Dijkhuis in Bathmen. Het doel van ’t Dijkhuis is dat de dorpsbewoners met een zorgvraag in principe in het dorp kunnen blijven wonen, ook als de zorg omvangrijker en complexer wordt.

  Wethouder Liesbeth Grijsen: “Wij staan positief tegenover deze ontwikkeling. Nieuwe zorgwoningen in Bathmen voorzien in een behoefte. Belangrijke uitwerkingspunten zijn nog het parkeren en de inrichting van de omgeving.”

  Directeur-bestuurder Jackie van Beek: “We streven met de vernieuwing van ’t Dijkhuis een uitnodigend, open en eigentijds gebouw na met een lichte uitstraling en een duidelijke verbondenheid met de lokale gemeenschap van Bathmen.”

  Plannen ’t Dijkhuis

  De ingrijpende plannen omvatten onder meer nieuwe (huur)appartementen en een nieuw restaurant aan de Kerkdijk. Het aantal ontmoetingsruimten wordt uitgebreid. Ook worden appartementen voor tijdelijk verblijf vernieuwd. Tweekamer zorgappartementen krijgen een betere indeling en de cliënten op een besloten afdeling dementie krijgen een beter toegerust appartement en meer buitenruimte.

  Uitgangspunten

  In de nota van uitgangspunten worden de kaders gegeven voor de nieuwe ontwikkeling. De gemeente vindt het positief dat ’t Dijkhuis de entree richting de Brink wil aanleggen. Daarnaast moet ’t Dijkhuis het parkeren goed regelen en zijn er kansen voor duurzame mobiliteit. Duurzaamheid is een belangrijk thema bij de renovatie.

  Afstemming

  De bewoners in de omgeving zijn eerder al over de plannen van ’t Dijkhuis geïnformeerd. Ook is er overleg met de werkgroep Brink Bathmen. In oktober is er wederom een communicatiemoment met de buurt gepland.

  Verder proces

  Hierna volgt een zogeheten anterieure overeenkomst en de bestemmingsplanprocedure. In die procedure heeft iedereen de gelegenheid om reacties op het plan te geven.  Het ontwerl bestemmingsplan wordt daarna ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd. De bouw en renovatie vinden vervolgens gefaseerd plaats en duren naar verwachting tot en met 2024.

  Dit bericht verscheen vrijdag 28 augustus 2020 op de voorpagina van www.deventer.nl en deze week in de Deventer Nu pagina in de Deventer Post.

   

  Lees meer