Dijkhuis

Blog

Wat anderen over ons zeggen

 

Wonen, werken, leren en werken als vrijwilliger: het gebeurt allemaal dagelijks in ‘t Dijkhuis, En dat levert mooie ervaringen en verhalen op. Onze cliënten, medewerkers, stagiairs en vrijwilligers vertellen graag hun verhaal over ’t Dijkhuis. Laat u verrassen!

 

 

Stichting Woon-, Zorg-,
En Dienstencentrum ’t Dijkhuis
Gorsselseweg 2
7437BE Bathmen

0570 541 644
info@hetdijkhuis.nl

Blog

 • Mirjam Schreuders

  Vacatures Verzorgende IG

  “Wij doen wat nodig, passend en zinvol is”

  ‘t Dijkhuis in Bathmen is een zelfstandige, kleinschalige zorgorganisatie in het hartje van Bathmen, dichtbij de gezellige Brink en middenin de natuur. Wij bieden uitgebreide mogelijkheden voor wonen en zorg en stimuleren onze cliënten hun eigen leven te blijven leiden. ’t Dijkhuis biedt hiervoor volop faciliteiten en diensten. De zorg- en dienstverlening is nauw afgestemd op de mogelijkheden, wensen en interesses van onze cliënten. In ’t Dijkhuis kennen we elkaar, zijn betrokken en belangstellend en we vinden het belangrijk dat onze cliënten een echt thuisgevoel krijgen. Hieraan werken wij dagelijks samen met familie, vrijwilligers, zorgverleners en een team bevlogen en betrokken collega’s. Niet voor niets hebben we in 2017, 2018 en 2019 het keurmerk voor ‘Beste werkgever’ ontvangen!

  Wij zijn voor onze afdelingen op zoek naar een enthousiaste collega’s

  Verzorgende IG,Uren in overleg

  Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk

  Onze afdelingen

  ‘t Dijkhuis biedt woonruimte aan 48 cliënten die ondersteuning nodig hebben in de algemene dagelijkse levensbehoeften op de afdeling Wonen met Zorg . Daarnaast zijn er 5 appartementen voor tijdelijk verblijf waar gasten kunnen wonen om aan te sterken na bijvoorbeeld een operatie. De afdeling PG  ‘Banekate’ biedt een kleinschalige woonvorm voor 26 dementerende cliënten. Op de dagbesteding zijn zowel cliënten die in ’t Dijkhuis wonen als externe cliënten welkom voor ondersteuning bij een zinvolle en nuttige dag invulling. Op ’t Dijkhuis is 1 éénpersoons hospiceappartement.

  De Stichting Beheer Seniorwoningen Bathmen beheert in totaal 63 zorgwoningen. De bewoners wonen in principe zelfstandig, maar kunnen gebruik maken van de verschillende zorgvormen en diensten bij ’t Dijkhuis.

  Wat verwachten wij van jou

  Je houdt je bezig met het verzorgen en begeleiden van cliënten op de afdeling. Je zorgt samen met collega’s dat er wordt gewerkt volgens het multidisciplinair zorgleefplan, waarbij persoonsgerichte zorg en het welzijn van onze cliënten centraal staat. Je draagt zorg voor continuïteit door zorginhoudelijke informatieoverdracht naar collega’s. Je hebt een signalerende functie doet verbetervoorstellen met betrekking tot zorgverlening.

  Functie-eisen

  • Je hebt het diploma Verzorgende IG
  • Je kunt verbinding aangaan met onze visie en herkent je in onze kernwaarden ‘rationeel, adequaat en no-nonsense’
  • Je hebt affiniteit met de doelgroepen van de verschillende afdelingen en kunt je goed inleven in hun belevingswereld
  • Je hebt geduld, doorzettingsvermogen
  • Je bent in staat om de zorg zo veel mogelijk op maat aan te bieden. ‘Niets moet, bijna alles kan’ is ook jouw uitgangspunt in de omgang met de cliënten.
  • Je bent in staat om zelfstandig en onregelmatig te werken
  • Je bent flexibel inzetbaar, eventueel ook op andere afdelingen
  • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overhandigen

  Dienstverband

  Het betreft allereerst een tijdelijk dienstverband voor één jaar met uitzicht op verlenging of vaste aanstelling.
  Salariëring conform CAO VVT, indeling in functiegroep 35.

  Inlichtingen en sollicitatie

  Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met

  Willemien Schutte teamcoördinator PG, of Annemarie Toorneman teamcoördinator Wonen met Zorg. Tel: 0570-541644.

  Voor een indruk over het werken bij ’t Dijkhuis kun je de filmpjes van onze collega’s bekijken op de website onder de rubriek werken. Ben je nieuwsgierig geworden en zou je eerst eens willen kennismaken, maak dan gerust een afspraak met één van de teamcoördinatoren om een dagdeel mee te lopen.

  Graag ontvangen wij jouw motivatiebrief en cv. Deze kun je richten aan: w.schutte@hetdijkhuis.nl  of a.toorneman@hetdijkhuis.nl

   

  Lees meer
 • Mirjam Schreuders

  Blog Jackie van Beek: Goede zorg is betrokken, persoonlijk en medemenselijk

  Begrepen worden. Voor ons is het eigenlijk heel eenvoudig: er zijn voor diegene in Bathmen en omgeving die zorg of ondersteuning nodig heeft. Luisteren naar onze cliënten en medewerkers. Alleen dat doen wat nodig, passend en zinvol is.

  We werken al een aantal jaar intensief aan het bereiken van de hoogst haalbare kwaliteit en veiligheid. Wat dat betreft hebben we de wind in de rug. In heel het land staat kwaliteit in de zorg volop in de belangstelling. Er wordt dagelijks over gesproken en er is meer geld dan ooit beschikbaar.

  En toch zijn we ook bezorgd. Want hebben we het wel over hetzelfde? Bedoelen en willen we hetzelfde? Als kwaliteit persoonlijk is, dan vraagt dat om een persoonlijke invulling, verscheidenheid en diversiteit. Dan is wat voor de cliënten en medewerkers van ’t Dijkhuis van belang is, niet vanzelfsprekend datgene wat anderen belangrijk vinden.

  De brede aandacht en urgentie om voor kwetsbare mensen de beste zorg en ondersteuning die mogelijk is te bieden, gaat uit van goede bedoelingen. Daaromheen ligt echter wel een blauw gebied waarin wantrouwen, controle en regelingen-tot-op-de-komma ons werk soms ingewikkeld, omslachtig en daardoor onnodig kostbaar maken.

  ’t Dijkhuis heeft de afgelopen jaren laten zien dat het volgen van je kernwaarden, weten waarom en voor wie je als organisatie bestaat, leidt tot uitstekende resultaten. Alom tevreden cliënten en medewerkers, aantrekkelijk als werkgever en al jaren een stabiele bedrijfsvoering. Daar zijn we gepast trots op, maar we weten dat dit niet vanzelfsprekend zo blijft.

  Om te blijven doen wat voor onze cliënten van belang is, vragen we ons telkens af wat de bedoeling en wat relevant is, én waarom? In een omgeving waarin iedereen en vooral in het blauwe gebied, nieuwe eisen stelt, kaders formuleert en vraagt om die te verantwoorden, zoeken en vinden wij voor ons zelf samenhang, verbinding en logica.

  We leunen dan soms wat achterover in onze stoel, overzien wat er gebeurt en stellen vast wat belangrijk en behapbaar is voor ’t Dijkhuis. De essentie van dat alles is voor ons dat goede zorg persoonlijk, betrokken en medemenselijk moet zijn.

  Jackie van Beek

  Directeur-bestuurder

   

  Lees meer