Dijkhuis

Blog

Wat anderen over ons zeggen

 

Wonen, werken, leren en werken als vrijwilliger: het gebeurt allemaal dagelijks in ‘t Dijkhuis, En dat levert mooie ervaringen en verhalen op. Onze cliënten, medewerkers, stagiairs en vrijwilligers vertellen graag hun verhaal over ’t Dijkhuis. Laat u verrassen!

 

 

Stichting Woon-, Zorg-,
En Dienstencentrum ’t Dijkhuis
Gorsselseweg 2
7437BE Bathmen

0570 541 644
info@hetdijkhuis.nl

Blog

 • Mirjam Schreuders

  Meezingen met de Tukkerladies en een knalfeest voor medewerkers en vrijwilligers

  Zaterdagmiddag zat de Rotonde weer lekker vol met onze bewoners. Ze waren speciaal gekomen voor een optreden van de Tukker Ladies. En dat is niet zomaar een koor, het is het koor waarin twee medewerkers van ’t Dijkhuis in zingen. Dat zijn Irma Linker en Henriette Slagman. Ze vonden het een eer om voor ‘hun’ bewoners op te treden. Het repertoire van het koor is zeer gevarieerd, dus voor iedereen was er wel een mooi lied bij. Van Tina Turner tot Frans Bauer, alles kwam voorbij. En de bewoners? Die vonden het prachtig en zongen uit volle borst mee.

   

  Knalfeest bij Boode

  Zaterdagavond was het partytime voor de medewerkers en vrijwilligers. Zij werden feestelijk ontvangen bij Boode Bathmen. De ‘sterren’ van ’t Dijkhuis werden bij binnenkomst allemaal op de foto gezet. Daarna kregen ze een kopje koffie of thee met een feestelijk taartje. Jackie heette iedereen welkom en bedankte alle medewerkers en vrijwilligers voor de geweldige feestweek. ,,Zonder jullie hadden we dit nooit kunnen doen voor onze bewoners”, zegt ze. Na dit welkomstwoord werd Jackie zelf in het zonnetje gezet. Een aantal medewerkers had een mooi lied voor en over haar geschreven waaruit duidelijk de waardering voor haar als directeur en als mens bleek. Jackie was zichtbaar ontroerd en voor even sprakeloos.

  De dansvloer op

  Meteen na de welkomstwoorden en –liederen barstte het feest in de Grote Zaal los. De Power Band startte het eerste nummer en meteen stroomde de dansvloer vol. En na een halfuur was daar de eerste polonaise al. Iedereen genoot van de muziek, de sfeer en van elkaar. Later op de avond was er nog een overheerlijk buffet met kazen, saté en salades waar gretig gebruik van werd gemaakt. De avond werd afgesloten met het maken van een foto van alle medewerkers en vrijwilligers met sterretjes in de hand. ‘Het was een prachtig feest’, verzucht een van de medewerkers. ,,Daar kunnen we nog lang van nagenieten.”

   

  Lees meer
 • Mirjam Schreuders

  Muziek, theater en High Sweet and Bite

  Op de vijfde feestdag van de lustrumweek waren de buren te gast. Zij werden getrakteerd op een heerlijke High Sweet and Bite. Onder de feestelijke klanken van het jazztrio Majestic genoten de buren in de Rotonde van de expositie, de heerlijke zoetigheden en van de onderlinge ontmoeting. Maar uiteraard was er ook een gezellige activiteit voor onze bewoners. Zij genoten in de feesttent van zang en theater van de Dahlia’s. Oude liedjes uit de jaren ’50 en ’60 passeerden de revue.

  De Dahlia’s

  De feesttent was voor een middag omgedoopt tot een echte jaren ’50 huiskamer. In een decor met gezellige stoelen uit die tijd, een oude radio en een echte hond in de mand vermaakten de dames van de Dahlia’s de bewoners. Onder het genot van een hapje en een drankje gingen zij samen met dit muzikale theaterduo terug in de tijd. Anekdotes en oude liedjes kwamen voorbij en natuurlijk mochten de bewoners verzoeknummers indienen. Een prima middag en onze bewoners hadden het zichtbaar naar de zin en zongen uit volle borst mee.

  Goede buren

  In de namiddag druppelden de buren binnen. Zij werden verwelkomd met de lekkere, muzikale klanken van een jazztrio en kregen een kop koffie of thee met cake of een slagroomsoes. Jackie van Beek heet iedereen welkom en benadrukt dat het belangrijk is om ‘buurt te maken’. ,,Wij vinden het belangrijk om een goede buur te zijn”, zegt ze vol overtuiging. ,,Want soms hebben we gemak van elkaar, maar soms heeft u misschien ook wel ongemak van ons. En zeker als we straks gaan renoveren en nieuwbouwen is het belangrijk dat u de weg naar ons weet te vinden als zaken niet gaan zoals ze moeten gaan. We houden u uiteraard goed op de hoogte van alle bouwactiviteiten en zullen een klankbordgroep oprichten. Geniet u vandaag van alle lekkernijen, maak een gezellig praatje met ons en met elkaar. En als u straks weg gaat, krijgt u van ons het boek ‘De schatten van Bathmen’. Dit boek bevat een aantal verhalen van Nathalie Steffens waarin zij vertelt over haar ervaringen als vrijwilliger. Een prachtig boek om eens even voor te gaan zitten.  Voor nu wens ik u een hele prettige middag!”

  Gemoedelijk

  En genieten, dat deden ze. Iedereen deed zich tegoed aan de heerlijke warme en koude hapjes en kletsten lekker bij met elkaar en met de medewerkers van ‘t Dijkhuis.  ,,Ik woon nu 2,5 jaar hier in de buurt”, vertelt de heer Kleine Schaars die geïnteresseerd langs de expositie loopt. ,,Dit is een mooie gelegenheid om mijn buren weer eens te ontmoeten en de contacten aan te halen. Mijn vrouw en ik werken nog iedere dag, dus we zien de buren niet zo vaak.” Op de vraag wat hij van ’t Dijkhuis vindt antwoordt hij volmondig dat hij het een goede buur vindt. ,,De sfeer is gemoedelijk, dat voel je meteen als je binnen komt. Als ik straks stop met werken, wil ik hier vrijwilligerswerk doen”, laat hij weten. ,,En als het zo ver is dat ik zorg nodig heb, dan wil ik hier gaan wonen. Ik ga me binnenkort al op de wachtlijst laten zetten.”

  ‘t Dijkhuis blijft in je hart

  Een andere buurtbewoner, mevrouw Kluin, woont al meer dan 50 jaar vlakbij ‘t Dijkhuis. Zij heeft het huis zien bouwen. ,,Ik ken ’t Dijkhuis al vanaf het begin”, vertelt ze terwijl ze van haar koffie geniet. ,,Ik vind het een geweldig huis. Mijn broer heeft hier gewoond en heeft het altijd goed gehad. De sfeer is warm en zorgzaam.” Mevrouw Steenhuis geniet ondertussen van de expositie en loopt langzaam langs alle doeken. ,,Ik zie mezelf terug op meerdere foto’s”, vertelt ze. ,,Ik heb hier vroeger in het bestuur gezeten, dus er komen weer veel herinneringen boven. Dit huis blijft echt altijd in je hart zitten.”

  Lees meer