Dijkhuis

Blog

Wat anderen over ons zeggen

 

Wonen, werken, leren en werken als vrijwilliger: het gebeurt allemaal dagelijks in ‘t Dijkhuis, En dat levert mooie ervaringen en verhalen op. Onze cliënten, medewerkers, stagiairs en vrijwilligers vertellen graag hun verhaal over ’t Dijkhuis. Laat u verrassen!

 

 

Stichting Woon-, Zorg-,
En Dienstencentrum ’t Dijkhuis
Gorsselseweg 2
7437BE Bathmen

0570 541 644
info@hetdijkhuis.nl

Blog

 • Marianne Kaptein

  Vacature regio verpleegkundige

  Werken als regioverpleegkundige!

   

  Op zoek naar een extra uitdaging op verpleegkundig gebied? Complexe handelingen, snel schakelen en verbinding staan centraal in deze nieuwe functie die over de grenzen van 12 organisaties rijkt. Echt iets voor jou?

   

  In de regio Salland hebben verschillende partijen (Solis, Carinova, Ludgerus, Zorggroep

  Apeldoorn, de Parabool, European Care Residence (ECR), ’t Dijkhuis, het Zand, Humanitas, Trimenzo, ZGR, September) die gezamenlijk uitvoering geven aan de WLZzorg binnen de regio, hun krachten gebundeld. De doelstelling is om vanuit een regionaal arbeidsmarktperspectief (de regio Salland) de continuïteit van de zorg in de regio te waarborgen, ondermeer door het anders organiseren van de inzet van verpleegkundigen in de regio.

   

  De verschillende deelnemende zorgorganisaties zetten een gezamenlijke pool van verpleegkundigen op (de zogenaamde ‘regioverpleegkundigen’) die de avonden, nachten en weekenden ingezet kunnen worden waar nodig en daarbij de aanwezigheid binnen 30 minuten na te streven. Dit plan richt zich in dit kader op de WLZ-zorg, echter wordt ook een verkenning gedaan om deze vorm van samenwerking te verbreden naar de extramurale zorg waarmee de totale keten kan worden versterkt.

   

  Kern van de functie

  In deze functie werk je als verpleegkundige in avond-, nacht- en weekenddiensten. Je bent flexibel inzetbaar en gedurende je dienst beschikbaar voor de teams in de regio. Je coördineert wanneer de situatie daartoe aanleiding geeft. Je voert waar nodig triage uit en (complexere) verpleegkundige handelingen. Je durft in lastige situaties weloverwogen keuzes te maken en bent in staat snel een inschatting te maken van de situatie. Je werkt enerzijds als samenwerkingspartner, doordat je veel samen werkt met teams en artsen, anderzijds heeft deze functie een solistisch karakter omdat je niet op een vaste plek werkt. Dit vraagt om een grote mate van flexibiliteit, want geen dag is hetzelfde!

   

  De regio

  We zullen eerst starten in de regio Deventer, Raalte, Holten, Olst en Wijhe waarna dit na een paar maanden waarschijnlijk zal worden uitgebreid naar de regio die valt onder Zorgkantoor Eno.

   

  Plaats in de organisaties

  Je geeft aanwijzingen en advies aan andere zorgverleners en disciplines en maakt deel uit van het zelfstandige team van regioverpleegkundigen. Je aanstelling is bij Carinova of Solis.

   

  Waar ben jij sterk in

  Je beschikt minimaal over een Verpleegkundige diploma en relevante werkervaring van zeker meer dan 5 jaar. Stressbestendigheid en daadkracht zijn van groot belang bij het coördineren van de werkzaamheden. Je werkt zelfstandig en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast heb je affiniteit met ouderen en mensen met een beperking. Ervaring met triage is een must. Je bent in staat om medewerkers op een motiverende en stimulerende wijze te benaderen. Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden om je collega’s zowel van dichtbij als op afstand goed te kunnen adviseren.

   

  Wat houdt het aanbod in:

  • Een hele mooie uitdagende en veelzijdige functie in een dynamische omgeving!
  • Volop ontwikkelmogelijkheden
  • Voor deze functie worden aanvullende scholingen aangeboden:
   • Opleiding in triage
   • Crisisdienstscholing
   • Collegiale trauma-opvang
   • Agressie interventie
   • Kennis van richtlijnen palliatieve zorg
   • Ontregelde diabetes en omgaan met vergeten medicatie
  • Je krijgt een contract van 8 – 16 uur per week bij Carinova of Solis  Je krijgt voor deze uren een auto ter beschikking

   

  Verder voldoe je aan het volgende:

  • Je bent in het bezit van een HBO-V diploma of een niveau 4 verpleegkundigediploma met HBO werk- en denkniveau
  • Je rond de EVC-procedure af met een HBO werk- en denkniveau
  • Je bent inzetbaar op de ANW diensten

   

  Interesse

  Reageer dan vóór 15 augustus en stuur je motivatie en cv naar: matchpunt@carinova.nl

  Informatie

  Voor meer informatie over de inhoud van de functie of de sollicitatieprocedure?  Dan kun je contact opnemen met Milka Nooij, te bereiken op telefoonnummer 06-12760975.

  Referenties zullen worden ingewonnen.

   

  Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.

  Lees meer
 • Mirjam Schreuders

  Blog Nathalie Steffens: Huilend aan tafel


  We zitten met z’n drieën aan tafel.
  De dames zitten tegenover elkaar.

  Mevrouw Welling heeft het niet naar haar zin. Ze heeft haar ogen gesloten. Ze huilt.
  Ook herhaalt zij dezelfde uitspraken, direct na elkaar. “Ik kan niks meer” is één van de zinnen die ze voortdurend uitspreekt. De andere teksten kan ik niet verstaan.

  Ik heb net een tijd bij haar gezeten, met haar proberen te praten, haar proberen wat af te leiden, haar proberen te begrijpen.
  Maar helaas, het lukte mij niet. Jammer, maar waar.
  Als ik de verzorgende om raad vraag, geeft zij aan dat mevrouw Welling te moe is. Dat ze zo meteen eerst haar stoomkapje met medicijn nog om krijgt, om daarna naar bed te kunnen.

  Aan de andere kant van dezelfde tafel, zit mevrouw Kerkmeester. Samen bekijken we een boek. Een boek met teksten over en foto’s van het Koninklijk Huis. Mevrouw geniet met volle teugen. De mooiste foto’s vindt zij waar de mensen lachend opstaan, met daarbij een aantal kinderen. Daar kan ze lang naar kijken.

  Als mevrouw Kerkmeester de volgende bladzijde omslaat, ziet ze Koningin Maxima met een hoed met veren op.
  Doordat de hoed dezelfde kleuren heeft als haar kapsel, is het moeilijk van elkaar te onderscheiden.

  Mevrouw Kerkmeester bekijkt de foto van dichtbij, bestudeert de foto en zegt: “Wat is er met haar haar?!” Ze barst vervolgens in lachen uit. Ze moet zo enorm lachen, dat de tranen over haar wangen rollen. Ze blijft maar naar de foto kijken, naar mij, naar de foto… ze lijkt het niet te kunnen bevatten. “Ja, het lijkt wel ontploft”; herhaalt ze. En blijft lachen.

  Drie vrouwen, één tafel, meerdere tranen.

  Nathalie Steffens

  (ik doe vrijwilligerswerk bij ’t Dijkhuis, op de plek waar mensen met dementie wonen)

  Lees meer