Dijkhuis

Blog

Wat anderen over ons zeggen

 

Wonen, werken, leren en werken als vrijwilliger: het gebeurt allemaal dagelijks in ‘t Dijkhuis, En dat levert mooie ervaringen en verhalen op. Onze cliënten, medewerkers, stagiairs en vrijwilligers vertellen graag hun verhaal over ’t Dijkhuis. Laat u verrassen!

 

 

Stichting Woon-, Zorg-,
En Dienstencentrum ’t Dijkhuis
Gorsselseweg 2
7437BE Bathmen

0570 541 644
info@hetdijkhuis.nl

Blog

 • Mirjam Schreuders

  ’t Dijkhuis gaat bouwen!

  Op weg naar een bloeiende woongemeenschap met licht, lucht en ruimte

  Woon-, zorg- en dienstencentrum ’t Dijkhuis bouwt de komende jaren aan een bloeiende woongemeenschap die vooral meer licht, lucht en ruimte biedt voor haar bewoners. Een deel van het hoofdgebouw wordt gesloopt en opnieuw gebouwd. Alle appartementen worden gerenoveerd. Ook komen er nog 9 nieuwe huurwoningen en 11 nieuwe zorgstudio’s voor bewoners met dementie. In het najaar 2019 zijn bewoners, hun familie,  medewerkers en vrijwilligers en  omwonenden geïnformeerd over de plannen. In de toekomst zijn het prettige gebouwen die het leven van de bewoners en medewerkers aangenamer maken. Dit bereikt ’t Dijkhuis onder andere door het toepassen van nieuwe technologieën en duurzame energie waar het kan. De bouw en renovatie start in het eerste kwartaal van 2021 en duurt tot eind 2024

  Om alles goed te kunnen uitdenken, heeft ‘t Dijkhuis ruim tijd genomen voor het maken van de plannen.  De afgelopen twee jaar zijn er gesprekken gevoerd met bewoners, medewerkers en vrijwilligers om de wensen voor de nieuwbouw en renovatie te horen. ,,We vinden het belangrijk om te weten welke wensen onze bewoners hebben”, zegt directeur bestuurder Jackie van Beek. ,,Ook de medewerkers en vrijwilligers hebben we geconsulteerd. Zij moeten hun werk goed kunnen doen, of zelfs nog wel beter dan nu het geval is. Al die gesprekken hebben geleid tot een wensenlijstje en op basis daarvan zijn er zeven scenario’s uitgewerkt. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om alle appartementen te renoveren en een deel af te breken en opnieuw te bouwen.”

  Maximale vrijheid

  Uitgangspunt voor de plannen is dat alle bewoners een tweekamerappartement krijgen met een eigen badkamer. ,,Dat is nu helaas nog niet het geval”, licht Jackie toe. ,,Daarnaast willen we met de nieuwbouw bereiken dat alle bewoners maximale vrijheid hebben, ook de mensen met een dementie. Maar het moet wel veilig blijven voor deze mensen.  Er komt voor mensen met een dementie een groot dakterras en een groot balkon met mooi groen waar ze prettig en veilig buiten kunnen zijn. Het terrein rondom de gebouwen wordt ook voorzien van aantrekkelijk  groen.  Overal komen bankjes om gezellig met elkaar te genieten van het buiten zijn en de mooie omgeving. Het wordt een geheel dat licht, lucht en ruimte uitstraalt. Het wordt een bloeiende woongemeenschap.”

  Integratie met het dorp

  Een goede verbinding met het dorp vindt  ’t Dijkhuis belangrijk. Daar wordt in de nieuwbouw rekening mee gehouden. Het restaurant komt aan de kant van de Kerkdijk, zodat het vlakbij de Brink ligt. ,,Dat is onze filosofie”, benadrukt Jackie. ,,We willen onderdeel van de samenleving in het dorp zijn en onze bewoners moeten zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen. Daarom kiezen we ervoor om een terras vlakbij de Brink te maken en ervoor te zorgen dat onze bewoners gemakkelijk in het centrum kunnen komen.”

   

  Lees meer
 • Mirjam Schreuders

  Vrijwilligers gezocht voor aanleg beleeftuin

  Het aanleggen van de belevingstuin bij woon- , zorg- en dienstencentrum ‘t Dijkhuis gaat van start! De binnentuin aan de kant van de Polakstraat gaat helemaal op z’n kop en wordt een prachtige beleeftuin voor de bewoners. Maar ook voor de inwoners van Bathmen is daar veel te beleven. De eerste ideeën stammen al uit mei 2018. Maar nu is alles klaar om de tuin, volgens ontwerp van Irma Reinders, Consulente d’Interni, te kunnen realiseren. Helpt u mee om deze prachtige tuin te realiseren?

  Hoe ziet de tuin eruit?

  Het wordt een prachtige tuin met veel afwisseling. Zo krijgt de tuin een mooie nieuwe “zonnige” boom voor de noodzakelijke schaduw en de reeds gekapte boom wordt omgevormd tot een paar mooie bankjes die in de nieuwe beleeftuin geplaatst zullen worden. Daarnaast komt er een leuke muziektol die bekende deuntjes speelt. Er komt een nieuwe volière met kwetterende vogels en een waterbol die rustgevend zal klateren.  Ook is er straks een werkkast met tuingereedschap uit vervlogen tijden, maar wat nog wel bruikbaar is. We plaatsen tafels waar we kruiden en groenten op kweken en een bladkorf om blad te composteren. Langs de slingerende paden is straks van alles te beleven. Kortom: het wordt een prachtige beleeftuin!

  Hulp gevraagd!

  Door de grote inzet vanuit Rotaryclub Bathmen – De Schipbeek is er al veel geld en materiaal in natura opgehaald tijdens de actie ‘Ducks4tDijkhuis’ in mei 2018. De Provincie Overijssel heeft dat bedrag nog aangevuld. Dat betekent dat we aan de slag kunnen met de aanleg. We hebben echter wel de hulp nodig van vrijwilligers om de oude tuin te ontmantelen en een start te maken met de nieuwe tuin. Dat willen we doen op zes zaterdagen. We starten op 1 februari met het ontruimen van de tuin. Dat doen we ook op 8 en 15 februari. Vanaf 29 februari starten we met het opbouwen van de nieuwe tuin. We zoeken dan mensen voor de 29e februari, 14 maart en 21 maart. Kunt u ons op een of meerdere zaterdagen helpen? Meld u dan aan bij belevingstuin@hetdijkhuis.nl. Uiteraard zorgt ’t Dijkhuis voor de inwendige mens!

  Lees meer