Dijkhuis

Blog

Wat anderen over ons zeggen

 

Wonen, werken, leren en werken als vrijwilliger: het gebeurt allemaal dagelijks in ‘t Dijkhuis, En dat levert mooie ervaringen en verhalen op. Onze cliënten, medewerkers, stagiairs en vrijwilligers vertellen graag hun verhaal over ’t Dijkhuis. Laat u verrassen!

 

 

Stichting Woon-, Zorg-,
En Dienstencentrum ’t Dijkhuis
Gorsselseweg 2
7437BE Bathmen

0570 541 644
info@hetdijkhuis.nl

Blog

 • Mirjam Schreuders

  Vacature Verpleegkundige niveau 4

  Vacature

  “Wij doen wat nodig, passend en zinvol is”

  ‘t Dijkhuis in Bathmen is een zelfstandige, kleinschalige zorgorganisatie in het hartje van Bathmen, dichtbij de gezellige Brink en middenin de natuur. Wij bieden uitgebreide mogelijkheden voor wonen en zorg en stimuleren onze cliënten hun eigen leven te blijven leiden. ’t Dijkhuis biedt hiervoor volop faciliteiten en diensten. De zorg- en dienstverlening is nauw afgestemd op de mogelijkheden, wensen en interesses van onze cliënten. In ’t Dijkhuis kennen we elkaar, zijn betrokken en belangstellend en we vinden het belangrijk dat onze cliënten een echt thuisgevoel krijgen. Hieraan werken wij dagelijks samen met familie, vrijwilligers, zorgverleners en een team bevlogen en betrokken collega’s. Niet voor niets hebben we in 2017, 2018 en 2019 het keurmerk voor ‘Beste werkgever’ ontvangen!

  Wij zijn voor onze afdeling Banekate (psychogeriatrie) op zoek naar een enthousiaste collega

  Verpleegkundige niveau 4
  Uren in overleg

  Per direct!

  Onze afdelingen

  ‘t Dijkhuis biedt woonruimte aan 48 cliënten die ondersteuning nodig hebben in de algemene dagelijkse levensbehoeften op de afdeling Wonen met zorg . Daarnaast zijn er 5 appartementen voor tijdelijk verblijf waar gasten kunnen wonen om aan te sterken na bijvoorbeeld een operatie. De afdeling PG  ‘Banekate’ biedt een kleinschalige woonvorm voor 26 dementerende cliënten. Op de dagbesteding zijn zowel cliënten die in ’t Dijkhuis wonen als externe cliënten welkom voor ondersteuning bij een zinvolle en nuttige dag invulling. Op ’t Dijkhuis is 1 éénpersoons hospice appartement.

  De Stichting Beheer Seniorwoningen Bathmen beheert in totaal 63 zorgwoningen. De bewoners wonen in principe zelfstandig, maar kunnen gebruik maken van de verschillende zorgvormen en diensten bij ’t Dijkhuis.

  Wat verwachten wij van jou

  Je houdt je bezig met het verplegen, verzorgen en begeleiden van cliënten op de afdeling Banekate. Je zorgt er samen met collega’s voor dat er wordt gewerkt volgens het multidisciplinair zorgleefplan. Daarnaast coördineer je de zorg rondom cliënten in (hoog) complexe situaties voor t Dijkhuis. Je draagt de verpleegkundige verantwoordelijkheid en je voert verpleegtechnische handelingen conform het BIG-beleid uit. Je draagt zorg voor continuïteit door zorginhoudelijke informatieoverdracht naar collega’s. Je hebt een signalerende functie en je doet verbetervoorstellen met betrekking tot zorgverlening.

  Je coacht en geeft verpleegkundige adviezen aan cliënten en collega’s. Je draait mee in de verpleegkundige dienst als het gaat om bereikbaarheidsdiensten.

  Functie-eisen:

  Je bent gediplomeerd verpleegkundige op niveau 4

  • Je kunt verbinding aangaan met onze visie en herkent je in onze kernwaarden ‘rationeel, adequaat en no-nonsense
  • Je hebt aantoonbare ervaring met dementerende en somatische cliënten
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep van de verschillende afdelingen en kunt je goed inleven in hun belevingswereld
  • Je bent op de hoogte van de HACCP richtlijnen voor kleinschalige woonvormen
  • Je bent flexibele inzetbaar
  • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overhandigen

  Dienstverband:

  Het betreft allereerst een tijdelijk dienstverband voor één jaar.

  Salariëring conform CAO VVT, indeling in functiegroep 45.

  Inlichtingen en sollicitatie:

  Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met

  Willemien Schutte teamcoördinator PG, of Annemarie Toorneman teamcoördinator: 0570-541644.

  Voor een indruk over het werken bij ’t Dijkhuis kunt u de filmpjes van onze collega’s bekijken op de website onder de rubriek werken. Ben je nieuwsgierig geworden en zou je eerst eens willen kennismaken maak gerust een afspraak met één van de teamcoördinatoren om een dagdeel mee te lopen.

  U kunt uw reactie richten aan: w.schutte@hetdijkhuis.nl

  Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid geven wij voorrang aan interne kandidaten.

   

  Verschijningsdatum 18 maart 2019

  Lees meer
 • Mirjam Schreuders

  Blog Nathalie Steffens: De belevenissen breiden zich uit

  “Mevrouw, wat voor een geluid maakt dit dier?” Mevrouw imiteert een koe en lacht vervolgens hartelijk. Enkele bewoners vallen haar bij. Alsof ​ik een gezellige stal binnen loop.​

  Vanavond staat de Belevenistafel in de huiskamer. Een prachtig groot interactief scherm, dat zowel rechtop als plat gedraaid kan worden.​ Op deze manier kunnen er meerdere bewoners tegelijk actief mee bezig zijn. Een heel mooi apparaat.

  Vanavond tikt een van de verzorgenden het scherm elke keer aan waarna er weer nieuwe mogelijkheden te zien zijn. En zo rollen we van de dierenplaten in de ​nostalgische ​muziek van vroeger.

  De verzorgenden werken weer hard verder. Ik heb de luxe dat ik kan blijven zitten. ​​De sfeer is opperbest vanavond. Ik dim de lichten om nog wat beter aan te sluiten bij het tijdstip van de avond. En tja, zo zit ik tussen de dames in gezellig muziek te luisteren, te zingen, te praten, te luisteren. Te genieten van de hele rustige sfeer.

  Iedereen lijkt zich goed te voelen. De dame die vaak rondes blijft lopen, blijft ontspannen naast mij zitten. De dame die vaak onrustig blijft vragen of ze al naar huis kan, praat gezellig en met humor tegen mij aan. De dame die vaak uit zichzelf vroeg op bed gaat liggen, blijft nu soezend en wel lekker zitten. Ik besluit dan ook de lege kopjes koffie vandaag niet naar de keuken te brengen, omdat ik liever wil ervaren of de bewoners de rust zo veel mogelijk kunnen ‘vasthouden’. Als ik op zou staan om andere dingen te gaan doen, ben ik bang dat ik de warme rust verstoor.

  Als ik ​vervolgens ​even achter mij kijk omdat ik iemand hoor binnen komen, zie ik dat er een bewoonster ​​van ​een ander ​deel van het huis flink in de weer is.​ Ik ken haar nog niet. Wel zie ik dat ze mijn rondslingerde jas gevonden ​heeft ​en ​druk bezig​ is​ mijn zakken grondig te doorzoeken. Als ik me bedenk dat mijn autosleutel nog in mijn zak zit, besluit ik toch maar in beweging te komen. Even mijn sleutel redden. Het sneeuwt buiten, de buurvrouw en haar dochter rijden met mij mee terug, dus ik kan mij niet veroorloven de sleutel tot diep in de nacht te moeten zoeken.

  Maar mevrouw heeft daar een heel ander idee over. Het is haar jas, ik moet eraf blijven. Nee, ze wil hem ook niet ruilen voor iets anders. ​Ze wordt zelfs wat bozig. Mevrouw legt mijn/haar jas over haar rollator en vertrekt. Aaai, hoe nu verder? Het zal toch niet zo zijn dat ik straks een verzorgende moet vragen om mijn jas terug te krijgen? ​Alsof ik bij de juf ga klikken.

  Ik besluit maar langzaam achter haar aan te sloffen. Zo volg ik haar een tijdje. Ondertussen nadenkend hoe ik dit ga regelen. Mevrouw kijkt een paar keer pittig achterom. Ik hoor haar bijna denken: ‘Wat moet zij toch van mij?’

  Als we ​de volgende bocht ​weer ​om zijn, zie ik mijn kansen opeens keren. Mevrouw wil namelijk ook een boekje aan haar verzameling toevoegen. ​Ze draait zich iets van haar rollator af, waardoor haar focus even niet meer op mijn jas​ ligt​. Ik bedenk me geen tel, gris mijn jas van de rollator en houd hem achter mijn rug. Ik geef het toe, dit​ verdient geen hoofdprijs​​. Maar mijn creativiteit qua oplossingen ​liet mij ronduit in de steek. Als ik weer terug ​loop​ naar de woonkamer, hoor ik mevrouw ​achter mij ​nog boos mompelen. Ik leg haar uit dat ik hem echt nodig h​eb en … v​i​nd helaas geen aansluiting.

  Teruggekomen in de woonkamer nestel ik me weer heerlijk tussen de dames, met mijn jas stevig achter mijn rug gepropt. Van binnen moet ik lachen. Als dit toch gefilmd zou zijn. Vrijwilligster stalkt bewoonster, in de gangen van ’t Dijkhuis.

  ​Nathalie Steffens
  (ik doe vrijwilligerswerk bij ’t Dijkhuis in Bathmen, op de plek waar mensen met dementie wonen)

  Lees meer