Dijkhuis

’t Dijkhuis bestaat 50 jaar en dat hebben we groots gevierd!

Feestweek van 25 november tot en met 1 december was grandioos!

 

Op 1 december dit jaar is ons huis 50 jaar geworden. Een halve eeuw wonen en zorg voor ouderen in en rond Bathmen, dat was reden voor een feest. Van maandag 25 november tot en met zondag 1 december bruiste het dan ook van de feestelijke activiteiten in ons huis. Lees hier de verhalen over alle mooie activiteiten die we met elkaar mochten beleven. Het was een grandioze feestweek vol gezelligheid en saamhorigheid. Iets om met plezier op terug te kijken!

Het Dijkhuis in aanbouw

Lustrum blog

 • Mirjam Schreuders

  Een mooie zondag met een verhaal, een toast op ’t Dijkhuis, een brunch en als klap op de vuurpijl een optreden van De Bekezangers

  Op de laatste dag van de feestweek stond ons huis bol van de activiteiten. We begonnen de dag, net als alle andere dagen van deze week, met een verhaal tijdens het koffie drinken. Deze dag werd er een ontroerend verhaal voorgelezen door mevrouw Groenink die net overgrootmoeder is geworden en naar aanleiding daarvan zelf een verhaal had geschreven. Hierna werd er een ‘Lang zal ze Leven’ gezongen, want vandaag is het Dijkhuis echt jarig. Collega Marijke doet ook nog even verslag van het feest in Boode en de bewoners genieten van hun koffie met gebak.

  Brunch

  Rond 12 uur werd de brunch geserveerd. Alle 150 bewoners kregen op drie verschillende plakken een smakelijke en feestelijke brunch geserveerd. Omdat het vandaag echt de verjaardag van ’t Dijkhuis is, werd er een toast uitgebracht met prosecco. Als voorafje kregen alle bewoners een heerlijke aspergesoep. Daarna was er een buffet met zalmsalade, een rundvleessalade, pasteitjes, broodjes en harinkjes op roggebrood. Wie zin had in iets zoets, kwam ook aan zijn trekken. Er was een glas vruchtenbowl voor iedereen en er waren diverse cakejes. En na afloop kregen ze chocolade-ijs met slagroom. De bewoners smulden er heerlijk van en maakten zich daarna gereed voor het slotstuk van de feestweek: het optreden van de Bekezangers.

  Oud Hollandse liederen

  Rond half 3 stromen de bewoners binnen in de feesttent waar de koffie alweer klaar stond. De Bekezangers uit ons eigen Bathmen verzorgden daar een geweldig optreden. Echte oud Hollandse liedjes kwamen voorbij, zoals ‘Ik houd van Holland’ en ‘’Aan de Amsterdamse grachten”. En ook nu weer genoten alle bewoners en zongen ze met alle bekende liederen mee. Een mooi slotstuk van een prachtige week!

  Een mooie feestweek

  Wie je ook spreekt: allemaal zeggen ze dat het een hele mooie week was. ,,Ik vond alles van het programma leuk”, zegt de heer De Boer. ,,We hebben steeds heerlijke maaltijden gekregen en er waren mooie optreden. Maar het feest in Boode was voor mijzelf wel een hoogtepunt”, zegt hij lachend met een twinkel in zijn ogen. De heer De Boer was daarbij aanwezig als lid van de cliëntenraad. Hoe oud hij ook is, de voetjes gingen van de vloer. Prachtig om te zien! Maar ook de andere bewoners kijken terug op een gedenkwaardige week. ,,Ik ben bijna overal bij geweest”, zegt een dame. ,,En ik heb overal van genoten. Morgen blijf ik lekker in mijn eigen appartement om in alle rust nog even na te genieten.”

  Lees meer
 • Mirjam Schreuders

  Meezingen met de Tukkerladies en een knalfeest voor medewerkers en vrijwilligers

  Zaterdagmiddag zat de Rotonde weer lekker vol met onze bewoners. Ze waren speciaal gekomen voor een optreden van de Tukker Ladies. En dat is niet zomaar een koor, het is het koor waarin twee medewerkers van ’t Dijkhuis in zingen. Dat zijn Irma Linker en Henriette Slagman. Ze vonden het een eer om voor ‘hun’ bewoners op te treden. Het repertoire van het koor is zeer gevarieerd, dus voor iedereen was er wel een mooi lied bij. Van Tina Turner tot Frans Bauer, alles kwam voorbij. En de bewoners? Die vonden het prachtig en zongen uit volle borst mee.

   

  Knalfeest bij Boode

  Zaterdagavond was het partytime voor de medewerkers en vrijwilligers. Zij werden feestelijk ontvangen bij Boode Bathmen. De ‘sterren’ van ’t Dijkhuis werden bij binnenkomst allemaal op de foto gezet. Daarna kregen ze een kopje koffie of thee met een feestelijk taartje. Jackie heette iedereen welkom en bedankte alle medewerkers en vrijwilligers voor de geweldige feestweek. ,,Zonder jullie hadden we dit nooit kunnen doen voor onze bewoners”, zegt ze. Na dit welkomstwoord werd Jackie zelf in het zonnetje gezet. Een aantal medewerkers had een mooi lied voor en over haar geschreven waaruit duidelijk de waardering voor haar als directeur en als mens bleek. Jackie was zichtbaar ontroerd en voor even sprakeloos.

  De dansvloer op

  Meteen na de welkomstwoorden en –liederen barstte het feest in de Grote Zaal los. De Power Band startte het eerste nummer en meteen stroomde de dansvloer vol. En na een halfuur was daar de eerste polonaise al. Iedereen genoot van de muziek, de sfeer en van elkaar. Later op de avond was er nog een overheerlijk buffet met kazen, saté en salades waar gretig gebruik van werd gemaakt. De avond werd afgesloten met het maken van een foto van alle medewerkers en vrijwilligers met sterretjes in de hand. ‘Het was een prachtig feest’, verzucht een van de medewerkers. ,,Daar kunnen we nog lang van nagenieten.”

   

  Lees meer

Programma lustrumweek van maandag 25 november tot en met zondag 1 december 2019

Maandag 25 november: opening           

10.00 uur            Opening /burgemeester Deventer, koffie met gebak en start expositie
14.30 uur            Draaiorgel bij ’t Dijkhuis

Dinsdag 26 november: bewoners en expositie 

10.00 uur            Gedicht bij de koffie
14.30 uur            Optreden eigen personeel in dialect
16.30 uur            Poffertjeskraam
Doorlopend        Expositie

Woensdag 27 november: bewoners en vrijwilligers       

10.00 uur            Gedicht bij de koffie
13.00 uur            Vrijwilligersmiddag
14.30 uur            Beautymiddag en High Tea bewoners
Doorlopend        Expositie

Donderdag 28 november: bewoners en stakeholders   

10.00 uur            Gedicht bij de koffie
14.30 uur            Sjaco Anekdotes en snackwagen met friet/frikandel
15.30 uur            Bijeenkomst Stakeholders
Doorlopend        Expositie

Vrijdag 29 november: bewoners en buurt          

10.00 uur            Gedicht bij de koffie
14.30 uur            Optreden Dalia’s in de Rotonde
15.30 uur            High Sweet & Bite, een  High tea voor de buurt
Doorlopend        Expositie

 Zaterdag 30 november: bewoners en medewerkers      

10.00 uur            Gedicht bij de koffie
14.00 uur            Koor van Irma Linkers
19.30 uur            Feest medewerkers en vrijwilligers
00.00 uur            Vuurwerk, toast op een nieuw Dijkhuis tijdperk
Doorlopend        Expositie

Zondag 1 december: bewoners

10.00 uur            Gedicht bij de koffie
12.00 uur            Jubileumbrunch/Bekezangers
Doorlopend        Expositie, laatste dag

 

Expositie

Gedurende de hele week is er een expositie over ’t Dijkhuis door de jaren heen. Aan de hand van doeken met mooie beelden reist u door de historie van ons huis. In de Rotonde kan iedereen die daarin geïnteresseerd is de expositie bezoeken tijdens de lustrumweek. In de tuin van ons huis is nu al een voorproefje te zien van deze expositie.

Foto’s