Dijkhuis

Diensten

In ’t Dijkhuis staat het welzijn van onze cliënten voorop. Een schoon en fris huis, gezellige activiteiten en voldoende mogelijkheden voor persoonlijke verzorging zijn hiervoor een belangrijke voorwaarde. Maar ook de mogelijkheid om uw boodschappen te doen of uw ogen na te laten kijken horen daarbij. Binnen ’t Dijkhuis bieden we het allemaal! En zelfs nog veel meer…

Lees op deze pagina meer over:

 • Dagbesteding
 • Wasserijservice
 • Huishoudelijke hulp
 • Catering
 • Facilitaire Dienst
 • Kapsalon
 • Winkeltje
 • Diverse diensten

 

Benieuwd naar de tarieven van onze diverse diensten? Download het overzicht  Tarieven 2022

 

Contactpersoon:

Rosa van Oldeniel-Huis in ’t Veld
Projectcoördinator huisvesting en facilitair

r.vanoldeniel@hetdijkhuis.nl

 

 

Dagbesteding “Het Trefpunt”

Heeft u of uw partner behoefte aan ondersteuning of behoefte om de dag door te brengen met leeftijdgenoten, bijvoorbeeld omdat er sprake is van beginnende psychogeriatrische klachten, maar kunt u of uw partner nog wel thuis wonen? Dan kunt u dagelijks tussen 10.00 uur en 20.00 uur terecht bij de dagbesteding “Het Trefpunt”. U heeft hiervoor een beschikking van de gemeente nodig (WMO) of een indicatie van het CIZ (WLZ).

Iedere dag is anders en doen we andere dingen, maar er is wel een vaste structuur. Hoe ziet een willekeurige dag er bij ons dan uit? Cliënten die bij ons wonen en naar het Trefpunt gaan, starten met een gezamenlijk ontbijt in de Rotonde. Daarna gaan we naar de gezellige huiskamer die speciaal voor de dagbesteding is ingericht en verwelkomen we de mensen die om 10 uur komen. We lezen samen de krant, doen een spel of we gaan naar buiten. Tussen de middag eten we gezamenlijk een warme maaltijd en is er daarna een rustmoment. In de middag doen we weer een activiteit en rond 17 uur is er een broodmaaltijd. Tot 20.00 uur blijven we in de Rotonde, kijken we TV of een film of doen we een andere activiteit.

We vinden het belangrijk dat u zich bij het Trefpunt thuis voelt en zorgen er voor dat u in een veilige omgeving contact maakt met anderen, als u daar behoefte aan heeft. Er is alle ruimte voor persoonlijke wensen, hobby’s en interesses.  Ook hier geldt: alles kan, niets moet!

Wilt u meer informatie over het Trefpunt? Neem dan contact op met Jurrie de Vries. Hij vertelt u er graag meer over.

 

 

Contactpersonen: Jurrie de Vries en Maike Smale

ab@hetdijkhuis.nl

 

Wasserijservice

Frisse kleding en schone lakens, daar zorgt onze wasserijservice voor! De verzorging neemt wekelijks de was mee.  De huishoudelijke dienst zorgt dat het wasgoed na een week weer schoon en fris bij u in uw appartement wordt afgeleverd.

Wij besteden de was uit aan een professionele wasserij. Zij verzorgen ook het wasgoed van andere huizen. Daarom is het voor u verplicht om uw wasgoed te laten merken. Hieraan zijn eenmalige kosten verbonden. Deze vindt u in het kostenoverzicht van de wasserij.

Huishoudelijke hulp

Onze huishoudelijke dienst staat graag voor u klaar. We hebben een team medewerkers dat van aanpakken weet.  Onze medewerkers maken in een handomdraai uw woning weer fris. Van ramen lappen tot stofzuigen en andere huishoudelijke taken: ze doen het met plezier voor u.

In onze standaarddienstverlening is opgenomen dat we wekelijks uw kamer schoonmaken.

Catering

Heeft u iets te vieren? Onze keuken heeft mogelijkheden om een traktatie voor de verjaardag van u of uw familielid te regelen. Ook is het mogelijk om hapjes te bestellen via onze keuken.

Wij vinden het prettig om in een persoonlijk gesprek met u de wensen door te nemen. Dus heeft u binnenkort een feestje of een andere gelegenheid waarbij u hapjes en drankjes wilt bestellen, neem dan contact met ons op. U kunt een afspraak maken met een van onze koks: keuken@hetdijkhuis.nl!

Facilitaire Dienst

Komt u in ‘t Dijkhuis wonen en wilt u een schilderij of iets anders aan de muur bevestigen? Vraag dan aan Bert Krukkeland van de technische dienst waar u iets in uw appartement mag ophangen.

Bert geeft u ook graag advies over wat u wel en niet kunt aanpassen in uw woning. Maak hier vooral gebruik van, want dat voorkomt dat u later zaken weer moet veranderen. Veranderingen worden dan vastgelegd in uw huurcontract.

Heeft u Bert nodig? Neem contact op met de receptie van ‘t Dijkhuis en maak een afspraak. U kunt de receptie bereiken via 0570 541 644 of stuur een mail naar info@hetdijkhuis.nl

Kapsalon

Wekelijks uw haar laten doen door een professionele kapper? Dat kan in ‘t Dijkhuis. Er is een kapsalon met een vast team van deskundige kapsters. Zij zorgen er met veel plezier voor dat uw haar er op en top uit ziet.

De salon is geopend op donderdag en vrijdag op afspraak. U kunt even langslopen als de kapsalon geopend is of telefonisch een afspraak maken: 0570-542 697 (Ingrid Stegeman) of 0570-54 30 54 (Julie Nengerman)

Dementheek

Lees in deze flyer meer informatie over de dementheek Bathmen!

De dementheek Bathmen is een unieke samenwerking tussen Bibliotheek Deventer en omgeving, Bathmen Dementievriendelijk en ’t Dijkhuis.

 

Winkeltje

Snel even een boodschap doen? Ook dat kan in ‘t Dijkhuis! Een pak melk, koeken of broodbeleg nodig? U kunt dit en nog veel meer in het winkeltje op de begane grond van het centrale gebouw kopen.

De winkel is op dinsdag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

 

Diverse diensten

In ‘t Dijkhuis willen we het iedereen zo veel mogelijk naar de zin maken en daarom bieden we, los van wat we zelf in huis hebben, veel verschillende diensten en services aan.

 • Nieuwe bril of lenzen nodig? Regelmatig komt er een opticien bij ons langs. Daarnaast hebben we ook vaste afspraken met een audicien die u kan helpen met uw gehoorapparaat of een meting kan doen. Ook komt er regelmatig een pedicure langs.
 • Leest u graag een boek? Bezoek dan op maandagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur de bibliotheek. Hier kunt u gemakkelijk een boek lenen of lekker aan de tafel een boek lezen.
 • Af en toe lekker even relaxen bij de schoonheidsspecialiste of een leuk kleurtje op uw nagels laten doen? Ook daar zorgen we voor.