Dijkhuis

Meezingen met de Tukkerladies en een knalfeest voor medewerkers en vrijwilligers

Zaterdagmiddag zat de Rotonde weer lekker vol met onze bewoners. Ze waren speciaal gekomen voor een optreden van de Tukker Ladies. En dat is niet zomaar een koor, het is het koor waarin twee medewerkers van ’t Dijkhuis in zingen. Dat zijn Irma Linker en Henriette Slagman. Ze vonden het een eer om voor ‘hun’ bewoners op te treden. Het repertoire van het koor is zeer gevarieerd, dus voor iedereen was er wel een mooi lied bij. Van Tina Turner tot Frans Bauer, alles kwam voorbij. En de bewoners? Die vonden het prachtig en zongen uit volle borst mee.

 

Knalfeest bij Boode

Zaterdagavond was het partytime voor de medewerkers en vrijwilligers. Zij werden feestelijk ontvangen bij Boode Bathmen. De ‘sterren’ van ’t Dijkhuis werden bij binnenkomst allemaal op de foto gezet. Daarna kregen ze een kopje koffie of thee met een feestelijk taartje. Jackie heette iedereen welkom en bedankte alle medewerkers en vrijwilligers voor de geweldige feestweek. ,,Zonder jullie hadden we dit nooit kunnen doen voor onze bewoners”, zegt ze. Na dit welkomstwoord werd Jackie zelf in het zonnetje gezet. Een aantal medewerkers had een mooi lied voor en over haar geschreven waaruit duidelijk de waardering voor haar als directeur en als mens bleek. Jackie was zichtbaar ontroerd en voor even sprakeloos.

De dansvloer op

Meteen na de welkomstwoorden en –liederen barstte het feest in de Grote Zaal los. De Power Band startte het eerste nummer en meteen stroomde de dansvloer vol. En na een halfuur was daar de eerste polonaise al. Iedereen genoot van de muziek, de sfeer en van elkaar. Later op de avond was er nog een overheerlijk buffet met kazen, saté en salades waar gretig gebruik van werd gemaakt. De avond werd afgesloten met het maken van een foto van alle medewerkers en vrijwilligers met sterretjes in de hand. ‘Het was een prachtig feest’, verzucht een van de medewerkers. ,,Daar kunnen we nog lang van nagenieten.”