Dijkhuis

Een mooie zondag met een verhaal, een toast op ’t Dijkhuis, een brunch en als klap op de vuurpijl een optreden van De Bekezangers

Op de laatste dag van de feestweek stond ons huis bol van de activiteiten. We begonnen de dag, net als alle andere dagen van deze week, met een verhaal tijdens het koffie drinken. Deze dag werd er een ontroerend verhaal voorgelezen door mevrouw Groenink die net overgrootmoeder is geworden en naar aanleiding daarvan zelf een verhaal had geschreven. Hierna werd er een ‘Lang zal ze Leven’ gezongen, want vandaag is het Dijkhuis echt jarig. Collega Marijke doet ook nog even verslag van het feest in Boode en de bewoners genieten van hun koffie met gebak.

Brunch

Rond 12 uur werd de brunch geserveerd. Alle 150 bewoners kregen op drie verschillende plakken een smakelijke en feestelijke brunch geserveerd. Omdat het vandaag echt de verjaardag van ’t Dijkhuis is, werd er een toast uitgebracht met prosecco. Als voorafje kregen alle bewoners een heerlijke aspergesoep. Daarna was er een buffet met zalmsalade, een rundvleessalade, pasteitjes, broodjes en harinkjes op roggebrood. Wie zin had in iets zoets, kwam ook aan zijn trekken. Er was een glas vruchtenbowl voor iedereen en er waren diverse cakejes. En na afloop kregen ze chocolade-ijs met slagroom. De bewoners smulden er heerlijk van en maakten zich daarna gereed voor het slotstuk van de feestweek: het optreden van de Bekezangers.

Oud Hollandse liederen

Rond half 3 stromen de bewoners binnen in de feesttent waar de koffie alweer klaar stond. De Bekezangers uit ons eigen Bathmen verzorgden daar een geweldig optreden. Echte oud Hollandse liedjes kwamen voorbij, zoals ‘Ik houd van Holland’ en ‘’Aan de Amsterdamse grachten”. En ook nu weer genoten alle bewoners en zongen ze met alle bekende liederen mee. Een mooi slotstuk van een prachtige week!

Een mooie feestweek

Wie je ook spreekt: allemaal zeggen ze dat het een hele mooie week was. ,,Ik vond alles van het programma leuk”, zegt de heer De Boer. ,,We hebben steeds heerlijke maaltijden gekregen en er waren mooie optreden. Maar het feest in Boode was voor mijzelf wel een hoogtepunt”, zegt hij lachend met een twinkel in zijn ogen. De heer De Boer was daarbij aanwezig als lid van de cliëntenraad. Hoe oud hij ook is, de voetjes gingen van de vloer. Prachtig om te zien! Maar ook de andere bewoners kijken terug op een gedenkwaardige week. ,,Ik ben bijna overal bij geweest”, zegt een dame. ,,En ik heb overal van genoten. Morgen blijf ik lekker in mijn eigen appartement om in alle rust nog even na te genieten.”