Dijkhuis

‘t Dijkhuis Bathmen krijgt subsidie van stichting Roparun voor Hospice

Bathmen, 23 november 2017

 

 

Stichting Roparun heeft een geldbedrag van 8.000 euro aan woon-, zorg- en dienstencentrum ’t Dijkhuis in Bathmen toegekend voor de aanschaf van kostbare materialen voor de Hospicekamer. Het gaat om de aanschaf van drie apparaten: een echo-apparaat (bladderscan) dat meet hoeveel urine er nog in de blaas zit, een medicatiepomp en een zuurstofconcentrator die zuurstof uit de omgevingslucht haalt.

Palliatief consulent Sabine Bennink is blij met de subsidie. ,,Samen met de zorgcoördinator heb ik bekeken welke zaken we nog nodig hadden voor onze Hospicekamer die sinds maart 2017 operationeel is. We kwamen op drie kostbare apparaten die voor mensen die in ons hospice verblijven belangrijk kunnen zijn. Het is fijn dat we die dankzij stichting Roparun nu hebben kunnen aanschaffen.”

Sinds maart 2017 kunnen mensen uit Bathmen en omgeving die in de laatste levensfase zijn gebruik maken van de speciale hospicekamer. Op deze manier kunnen mensen in hun eigen buurt, dichtbij familie en vrienden speciale zorg ontvangen.  ,,We vinden dat een belangrijke dienst”, zegt Sabine. ,,Het is goed als mensen die intensieve zorg nodig hebben in deze fase en niet meer thuis kunnen blijven wonen, in hun eigen sociale omgeving terecht kunnen.”

 

Meer informatie

Zorgconsulent palliatieve zorg van ’t Dijkhuis Bathmen, mail: zpz@hetdijkhuis.nl

Website Palliatief Netwerk Salland:  www.pnsalland.nl

Website Roparun: http://www.roparun.nl