Dijkhuis

Veel aandacht voor cliënten en een goede begeleiding van stagiairs

Ik doe de opleiding Verzorgende IG bij Landstede in Raalte en volg de BOL-variant. Dat betekent dat ik op school zit en in vaste periodes stage loop. Toen het voor mij zo ver was dat ik een stageadres moest zoeken, dacht ik meteen aan ‘t Dijkhuis. Ik woon zelf in Bathmen en hoorde er veel goede verhalen over. Ik heb dit op school aangegeven en gelukkig was er een stageplek vrij.

Tijd voor een praatje
Het valt mij op dat er bij ’t Dijkhuis veel aandacht voor de cliënten is. Er wordt veel voor ze georganiseerd en tijdens de zorg is er tijd voor een praatje met de cliënt. Ik vind dat belangrijk en doe dat zelf ook. Een praatje, een grapje: cliënten worden daar blij van. Dat merk ik iedere keer weer. Dat vind ik ook zo mooi aan het werken in de zorg. Je helpt mensen met dingen die ze zelf niet (goed) meer kunnen. Je merkt dat ze dat fijn vinden.

Veelzijdige, prettige stageplek
Als je stage loopt bij ’t Dijkhuis, kan je rekenen op een goede begeleiding. Aan het begin van de stage spreek je alles door met je vaste begeleider. Dat vind ik heel prettig. Je maakt samen een planning en als er vragen zijn, kan ik altijd bij haar terecht. Er zijn ook veel tussentijdse gesprekken en collega’s helpen je als dat nodig is. De sfeer in het team is goed. Er is iedere dag wel weer even tijd voor een praatje en mensen hebben ook echt interesse in mij. Ze vragen regelmatig hoe het met mijn stage gaat.

Kortom: zoek je een stageplek waar je veel kan leren, goede begeleiding krijgt en waar de sfeer super gezellig is, kom dan vooral bij ’t Dijkhuis je stage doen!