Dijkhuis

Ik breng een beetje Suriname naar ’t Dijkhuis

Een jaar geleden kwam ik terug van een verblijf bij mijn familie in Suriname. Ik had daar een geweldige tijd gehad en deed ook veel voor mijn moeder. Hele dagen was ik druk met huishoudelijk werk en daarnaast was er veel tijd voor gezelligheid. Eenmaal terug in Bathmen viel ik in een gat. Ik miste de drukte en ik wilde wat doen. Ik kwam in contact met Werkbelang en werd daar geattendeerd op vrijwilligerswerk bij ’t Dijkhuis.

Ontbijt verzorgen en koken met de kookclub
Dat is nu een jaar geleden en inmiddels verzorg ik twee keer in de week het ontbijt in de Rotonde en kook ik een keer in de twee weken met de kookclub. Wat een geweldig werk! Ik voel me zo ontzettend thuis hier. De sfeer in het huis is top en iedereen is vriendelijk. Ook het contact met de bewoners is goed. Ik geniet als ik zie dat zij genieten.

Surinaamse Loempia’s
Morgen is het weer zo ver: dan ga ik met de heren van de kookclub weer iets lekkers maken. Dit keer wordt het iets Surinaams. We gaan echte loempia’s maken: van het beslag voor het omhulsel tot aan de vulling. Alles doen we zelf. We vullen ze met boontjes, taugé, kip en witte kool. Natuurlijk doen we daar wat sambal en lekkere kruiden bij. Het moet wel smaakvol zijn. Daarnaast gaan we ook nasi goreng en gefrituurde kip maken. Zo breng ik een klein beetje Suriname naar ’t Dijkhuis. En de bewoners vinden het heerlijk!

Bewoners kijken ernaar uit
Je merkt dat het zelf koken enorm leeft bij de bewoners die aan een kookclub deelnemen. Al dagen hebben ze het erover. Dat is mooi om te merken. En zelf ben ik er ook lekker druk mee. Ik doe de boodschappen en bereid alles voor. Ik haal er enorm veel voldoening uit en maak er andere mensen blij mee. Mooier kan het toch niet?!