Dijkhuis

Goede stageplek waar je heel veel leert

Ik doe de opleiding verpleegkundige niveau 4 bij Landstede in Raalte. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar. Het afgelopen halfjaar heb ik stage gelopen bij ’t Dijkhuis en ik heb net gehoord dat ik er ook mijn afstudeeronderzoek mag doen. Daar ben ik superblij mee, want ik leer hier heel veel.

Hospice plek
In ’t Dijkhuis mag je veel verpleegkundige handelingen uitvoeren of erbij aanwezig zijn. Daar leer je heel veel van. Ook is er een Hospice. Dat vind ik heel bijzonder. Ik mocht bij een gesprek aanwezig zijn met een cliënt die niet heel lang te leven had. We hebben haar wensen doorgesproken. Wat ze nog wil eten, welke muziek ze graag hoort en welke kleding ze graag draagt. Een hele ervaring waar ik veel van geleerd heb.

Veel verpleegkundige handelingen
De verpleegkundigen in ’t Dijkhuis werken door het hele huis. In principe loop ik stage bij wonen met zorg, maar als er zich iets voordoet op Banekate (wonen met intensieve zorg) dan mag ik daar ook meekijken. Er zijn veel handelingen die je zelf mag doen, zoals insuline spuiten, zuurstof toedienen en de griepprik geven. Heel leerzaam allemaal. De begeleiding is goed en je kan veel situaties ‘meepakken’.

Afstudeeronderzoek naar procedure medicijnverstrekking
Ik vind de verstrekking van medicijnen een interessant onderwerp. Het spreekt voor zich dat daar eigenlijk geen fouten in gemaakt mogen worden. Voor mijn afstudeeronderzoek verdiep ik mij in de procedure zoals die er nu is en kijk ik wat er nog aan verbeterd zou kunnen worden. Een mooie uitdaging die ik graag met mijn begeleider en het team samen oppak.

Zoek jij een stageplek vol uitdagingen, met goede begeleiding en in een leuk team? Kom dan vooral naar ’t Dijkhuis!