Dijkhuis

Gewoon aanpakken!

Op 1 februari aanstaande ben ik 28 jaar in dienst bij ’t Dijkhuis en ik werk er nog steeds met veel plezier. Mijn werk als facilitair medewerker is afwisselend en ik maak er mensen blij mee. Een keer in de week op dinsdag en om de week in het weekend werk ik in de keuken. Op de andere dagen maak ik appartementen van cliënten schoon. Ik vind het heerlijk om de mouwen op te stropen en aan te pakken. Niet te veel praten, maar gewoon doen wat nodig is. Dat kan hier in ’t Dijkhuis.

Dankbaar werk
Het werk in de keuken vind ik leuk om te doen. Je bent met voeding bezig. Je ziet wat mensen eten en ik houd ook in de gaten of ze wel eten. En, mensen zijn altijd blij als wij weer langskomen met de maaltijd. Na afloop krijgen we vaak complimenten over het eten. Dat maakt het werk extra mooi om te doen.

Afwisseling
Zowel het schoonmaken als het werk in de keuken is heel afwisselend. In de keuken smeer ik brood, doe ik de afwas, help ik met serveren en rondbrengen en help ik in de Rotonde. Ook het schoonmaken is heel afwisselend. Je komt bij de mensen thuis en pakt aan wat er moet gebeuren. Sommige mensen blijven thuis als je komt en maken een praatje, anderen gaan juist weg en laten mij mijn gang gaan. Naast de schoonmaak, ben ik ook verantwoordelijk voor de bestellingen van de schoonmaakmiddelen en ik ben ook nog BHV-er.

Eigen initiatief en verbeteringen
Wat ik leuk vind aan werken in ’t Dijkhuis, is dat je zelf verbeteringen in het werk kan doorvoeren. Je overlegt dit uiteraard ook met je leidinggevende en dan wordt het in het team besproken. Als je goed kan aangeven waarom je zaken anders wilt, en je leidinggevende en je team zijn het er mee eens, dan kan je je eigen voorstel uitvoeren. Een mooi voorbeeld hiervan is dat ik het microvezelsysteem heb geïntroduceerd. Ik vond al heel lang dat we met dat systeem efficiënter en milieuvriendelijker konden werken. Ik heb dat aangekaart en mocht een voorstel maken. Dat is gelukt en nu werken we er mee.

Gezelligheid en kleinschalig
Als je van een kleinschalig huis houdt, waar gewerkt wordt in kleine hechte teams en waar gezelligheid belangrijk is, dan moet je zeker bij ’t Dijkhuis solliciteren. Er zijn voldoende mogelijkheden om je te ontwikkelen en om je eigen inbreng te leveren.