Dijkhuis

Een prachtig huis!

Al 15 jaar lang werk ik als vrijwilliger bij ’t Dijkhuis en nog steeds doe ik dat met veel plezier. Het idee om vrijwilligerswerk hier te doen, ontstond toen mijn moeder tijdelijk drie weken op de ziekenkamer in ’t Dijkhuis verbleef. Dat was in 2001. Zij was erg ziek en kon hier terecht. Ik had al snel in de gaten dat er veel werk te doen was en dat er ook veel handen nodig zijn om het voor de cliënten zo aangenaam mogelijk te maken. Meteen nam ik mij voor dat ik, als ik gestopt zou zijn met werken, vrijwilligerswerk in ’t Dijkhuis zou gaan doen.

Meer dan alleen koffie rondbrengen
In 2003 was het zo ver. Ik begon met het rondbrengen van de koffie. Dat klinkt misschien als ‘simpel’ werk, maar het is niet alleen koffie brengen. Ik kijk ook altijd hoe het met de mensen gaat. Soms zitten ze verlegen om een praatje. Dan neem ik daar de tijd voor. In andere gevallen vraagt men of ik een plantje water kan geven of de gordijnen open kan doen. Natuurlijk doe ik dat. Ik ben hier voor de mensen en wil hen een fijne dag bezorgen.

Afwisselend werk
Naast het koffie rondbrengen, werk ik ook een keer in de maand achter de receptie. Op de woensdagen begeleid ik mensen bij de activiteiten in de Rotonde. Dat is ook heel erg leuk werk. Ik ken inmiddels veel bewoners en ben graag voor en met ze bezig. In het begin vond ik het wel lastig als er een bewoner overleed. Nu vind ik dat nog steeds erg naar, maar ik kan het wel van me afzetten als ik weer naar huis ga.

Een prachtig huis
Ik vind ’t Dijkhuis een prachtig huis! De mensen hier doen geweldig werk. Zaken zijn over het algemeen goed geregeld en ik krijg veel positieve reacties van zowel de medewerkers als van de bewoners. Er is ook ruimte voor nieuwe initiatieven. Zo heb ik vorig jaar geregeld dat de aubade op Koningsdag voor ’t Dijkhuis gehouden wordt en de bewoners daar bij betrokken worden. De aubade wordt door de Oranjevereniging, waarvan ik comitélid ben, georganiseerd. De samenwerking is met veel hulp van personeel van ’t Dijkhuis tot stand gekomen. Ook als je een verbeterpunt ziet, dan kan je dat aangeven en wordt daar naar geluisterd. Maar het belangrijkste voor mij is dat ik voel dat het werk wat ik doe gewaardeerd wordt door de bewoners. En daar doe ik het voor!